Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Haltakarmányozás a gyakorlatban

Paraméterek

Szerző Tasnádi Róbert
Cím Haltakarmányozás a gyakorlatban
Kiadó Agroinform Kiadó
Kiadás éve 2005
Terjedelem 62 oldal
Formátum B/5, irkafűzött
ISBN 963 502 847 4
Ár:
1.260 Ft

A haltakarmányozás önmagában körülhatárolható szakismereteken alapul, saját fogalmi és értelmezési rendszere van. Ám a gyakorlatban már nem önálló tudásanyag, mert az eredményessége csak a haltenyésztés más műveleteivel együtt érvényesül.

Leírás

A haltakarmányozás önmagában körülhatárolható szakismereteken alapul, saját fogalmi és értelmezési rendszere van. Ám a gyakorlatban már nem önálló tudásanyag, mert az eredményessége csak a haltenyésztés más műveleteivel együtt érvényesül. Ez az oka, hogy a tógazdasági technológia fejlődése során a haltenyésztők csak olyan takarmányozási eljárásokat fogadtak be, vagy tűrtek meg, amelyek a haltenyésztési módszerek teljességét, összehangolt kivitelezését támogatták, és mindazokat az újításokat mellőzték vagy kizárták a gyakorlatból, melyek nem harmonizáltak a technológia összességével. 

Írta: Tasnádi Róbert

Lektor: Dr. Woynarovich Elek, Dr. Tölg István

Tartalom

Előszó (Dr. Woynarovich Elek)

1. Történeti visszapillantás

2. A haltest és a haltáplálék

2.1. A haltest összetétele

2.2. A táplálék alkotórészei

2.3. Fontosabb tógazdasági halaink természetes táplálékai

3. A takarmányozás szervezése

3.1. A takarmányhozam meghatározása

3.2. A takarmány-együttható (TE)

3.2.1. Takarmányozási terv készítése a TE-val

3.2.2. A napi takarmányozás végrehajtása a TE-val

3.2.3. A takarmányozás év végi értékelése a TE-val

3.3. A keményítőérték (k.é.)

3.4. A metabolizálható energia (ME)

3.4.1. A ponty ME igénye

3.4.2. A napi takarmányozás irányítása a ME-val

4. A takarmányozás évközi feladatai