Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Szépirodalom

Rendezés:
Nézet:

Az ország kétharmadán a török szedi a harácsot, tizedet, dézsmát és minden elképzelhető adót, míg Rudolf, a habsburg király a messzi prágai várban retteg és hagyja, hogy spanyol meg vallon zsoldosai szipolyozzák a népet.

3.490 Ft 2.966 Ft
A Hangzó Helikon-sorozat harmadik darabja Ady Endre verseiből válogat. Az igényes kivitelű könyvecskéhez mellékelt CD-n Novák János Ady-dalai szólalnak meg Cseh Tamás előadásában. (UTOLSÓ PÉLDÁNY)
4.490 Ft 4.041 Ft

A Helikon Kiadó népszerű Hangzó Helikon-sorozatának újabb kötetében Arany János költeményeinek a Kaláka együttes által megzenésített változata hallható, a CD-hez mellékelt kötetben pedig maguk a versek is olvashatók. A kötet illusztrációit Kass János készítette.

4.990 Ft 4.491 Ft

A felvilágosodás és a klasszicizmus értékeinek egyik letéteményese, egyúttal továbbfejlesztője volt Csokonai Vitéz Mihály (1773-1805).

4.990 Ft 4.491 Ft

Süveges Gergő élményszerű tolmácsolásában megelevenednek azoknak a pároknak a borús és derűs történetei, akik Chapman doktor tanácsára tanulták meg és kezdték el beszélni egymás szeretetnyelvét. Fültanúi lehetünk mélyreható felismeréseknek, elszánt elhatározásoknak, szeretetteljes kísérletezéseknek és házasságok örömteli kivirágzásának.

2.200 Ft 2.090 Ft

A Helikon Kiadó népszerű Hangzó Helikon sorozatának újabb kötetében Faludy György költeményeinek Gerendás Péter által megzenésített változata hallható, a CD-hez mellékelt kötetben pedig maguk a versek is olvashatók. (UTOLSÓ PÉLDÁNY)

4.990 Ft 4.491 Ft

A többszörösen összetett szerkezetű regény a századforduló Dél-Magyarországának zömmel szlovákok lakta településén játszódik.

3.490 Ft 3.141 Ft

A színvonalas sorozat újabb darabja Lackfi János verseit tartalmazza, a hozzátartozó CD-n pedig a Kispál és a Borz énekese, Lovasi András énekli el a Heidl György által megzenésített darabokat.

4.990 Ft 4.491 Ft

Debrecen, az 1890-es évek. Nyilas Misi, a kollégium eminens diákja pakkot kap hazulról. Fel se bontja, rohan a vak Pósalaky úrhoz felolvasni az újságot, majd megteszi a lutrin az öreg által megálmodott számokat...

3.680 Ft 3.496 Ft
A Hangzó Helikon-sorozat újabb darabja magyar népdalok közül válogat. Az igényesen illusztrált könyvecske mellé csatolt CD-n pedig Sebestyén Márta csodálatos előadásában élvezhetjük a népdalokat. (UTOLSÓ PÉLDÁNY)
4.990 Ft 4.491 Ft

Valamikor azt gondoltam, hogy a hangoskönyv egyszeri alkotói folyamatban születik meg, s nincs írott változata. Némiképp csalódott voltam, amikor kiderült, hogy ez nem így van. Ennek a hangoskönyvnek viszont valóban nincs írott változata. Ültem a stúdióban, becsuktam a szemem, és meséltem fejből a történeteket, úgy, ahogy eszembe jutottak. (Boldizsár Ildikó)

1.990 Ft 1.791 Ft

Játékos, eleven, mozgalmas könyv Nagy László számtalan rajzával illusztrálva, amelyeket a Sebő együttesnek ajándékozott. A költő versei az együttes tolmácsolásában CD-mellékletként a verseskötet tartozékai. (UTOLSÓ PÉLDÁNY)

4.490 Ft 4.041 Ft

Szindbád, Krúdy hőse Máraihoz vándorol. Márai Sándor, a század eleji polgárságnak, a békeidők képviselőjének: Krúdy Gyulának hajt fejet ebben a regényben. Mondatait átszövik a reflexiók, a villódzó fények, a nagy előd szelleme.

2.990 Ft 2.691 Ft

A Tanár úr kérem Karinthy egyik legjelentősebb műve, korai írói korszakából származik. Ezen a dupla CD-n Szacsvay László brilliáns előadásában hallható.

6.780 Ft 6.102 Ft