Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Hangról hangra

Paraméterek

Szerző Telbisz Márta
Cím Hangról hangra
Alcím Megtanulok furulyázni
Kiadó Ad Librum
Kiadás éve 2019
Terjedelem 88 oldal
Formátum A/5, irkafűzött
ISBN 978 615 5110 75 7
Ár:
1.220 Ft
1.159 Ft
Kedvezmény: 5%

A kisgyermekek furulyatanításához készült ez a munkafüzet. Játékos formában vezeti be őket a zene világába, a hangszeres zenét próbálja közelebb vinni hozzájuk.

Leírás

A kisgyermekek furulyatanításához készült ez a munkafüzet. Játékos formában vezeti be őket a zene világába, a hangszeres zenét próbálja közelebb vinni hozzájuk. A hangszerekkel már kisgyermekkortól kezdve meg lehet ismertetni a gyerekeket. Kezdetben ritmushangszereket adhatunk a kezükbe. Majd a metalofon (xilofon) segítségével már könnyen érzékelhetővé válnak számukra a különböző hangmagasságok is. Később a furulya és a zongora lesz az a két első hangszer, amelyen a legkönnyebben tudnak egy-egy dallamot lejátszani. A hangszeres zenével hamar sikerélményhez juttathatjuk a gyermekeket azáltal, hogy ők önállóan is képesek egy-egy felismerhető dallamot vagy dalt eljátszani. Ám a hangszerrel egyéb képességeiket is fejlesztjük: segítjük a tisztán éneklést, fejlesztjük a ritmusérzéket, gyakoroljuk a finom-apró mozgásokat, figyelem koncentrációra szoktatjuk őket. Ezzel sok olyan részképességben adunk számukra készséget, amelyek majd segítenek nekik az iskolában való helytállásban is.
A magyar gyermekdalok végtelen tárháza lehetőséget biztosít arra, hogy fokozatosan, lépésről-lépésre haladva egyre nehezebb dalokat tanuljanak meg a gyermekek. Miután megtanulunk elénekelni egy ismert vagy kevésbé ismert gyermekdalt, az elfurulyázáskor ráirányítjuk a figyelmüket a belső hallásra is, amely segít a dal pontos ritmusának lejátszásában és a tiszta hangzás elérésében.
Azoknak a gyermekeknek ajánlom a furulyatanulást:
-          akik már betöltötték az 5. életévüket;
-          akik termetüknél fogva (kéz nagysága) alkalmasak rá;
-          ahol a családban fontos a hangszeres zenetanulás;
-          akik olyan általános iskolába mennek majd, ahol az alap zenei képzésnek része a furulyatanítás;
-          akik vegyes korcsoportú óvodába járnak, hogy az utolsó évük változatosabb legyen;
-          akik 1. osztályban már tananyag szerint furulyáznak énekórákon;
-          és nem utolsó sorban azoknak, akik szeretnének furulyázni.
 
Illusztrálta: Aldea Mária