Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Három királyság I.

Paraméterek

Szerző Luo Guanzhong
Cím Három királyság I.
Alcím I. kötet
Kiadó Caeta Könyvkiadó
Kiadás éve 2019
Terjedelem 842 oldal
Formátum B/5, keménytáblás
ISBN 978 615 00 7189 3
Eredeti ár:
9.900 Ft
8.910 Ft
Online kedvezmény: 10%

A Luo Guanzhongnak tulajdonított Három királyság története a négy klasszikus kínai regény közül a legkorábbi. Története a Han korszak végének, a Han dinasztia bukásának zűrzavaros idején játszódik, több mint száz évet ölelve fel a régi Kína történelméből.

Leírás

Könyvünk a Három királyság címet viselő kínai nagyregény első kötete. A teljes mű 120 fejezetet foglal magába, kötetünk ebből az első negyvenet tartalmazza. A tizennegyedik században született, ezzel a legkorábbi a kínai klasszikus irodalom négy nagy regénye közül. Szerzőjének Luo Guanzhongot (Luo Kuan-csungot) tartják. Története a Han korszak végének, a Han dinasztia bukásának zűrzavaros idején játszódik, 169-től 280-ig, több mint száz évet ölelve fel a régi Kína történelméből. Hadakozás, intrika, hűség és árulás – csupán néhány címszó a sokkal többet tartalmazó motívumok sorozatából. Rengeteg érdekes szereplő, roppant izgalmas történések tárulnak fel előttünk az oldalakon. A mű javarészt valós történelmi eseményeket dolgoz fel, ám tartalmaz képzelet szülte, mitikus részeket is. Napjainkban is Kelet-Ázsia legnépszerűbb irodalmi alkotásai közé tartozik, hatása körülbelül olyan jelentős, mint amilyen nyugaton például Dante Isteni színjátéka vagy Shakespeare teljes munkássága.

Az első teljes magyar fordítás első kötete több mint nyolcszáz oldalas, monumentális kötet. Nyolcvan autentikus illusztrációt, két kihajtható és hét további színes térképet, részletes névmutatót és jegyzeteket tartalmaz. Kivitelezésével is igyekeztünk méltó formát adni e nagyszerű szövegnek: keménytábla, aranyszínű vászonkötés, valamint két jelzőszalag teszi még kellemesebbé és élvezetesebbé az olvasást.

 

Caeta Könyvkiadó, 2019.

Írta: Luo Guanzhong

Fordította: Horváth Olivér Péter; Németh Bálint

Szerkesztette: Németh Bálint

 

Kapcsolódó témakör:

Eposzok, krónikák

Kapcsolódó kiadványok

Raktáron
9.990 Ft 8.991 Ft
Raktáron
6.800 Ft 5.440 Ft
Raktáron
9.990 Ft 8.991 Ft
Raktáron
14.500 Ft