Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Helyesírás gyakorló 1-4. osztályosoknak CD-ROM

Paraméterek

Sorozat Mókus Iskola
Cím Helyesírás gyakorló 1-4. osztályosoknak CD-ROM
Alcím Kiegészítve j és ly gyakorlásával (feladatlap is nyomtatható)
Kiadó Marconi Szoftverfejlesztő Kft.
Kiadás éve 2002
Formátum CD-ROM
ISBN MARCONI04
Ár:
3.990 Ft

A tanuló a programmal külön-külön vagy együttesen gyakorolhatja az 1., 2., 3., 4. osztály tankönyvi helyesírási szójegyzékét tollbamondás-szerűen is, mivel a program a szavakat, kifejezéseket kimondja. Az első négy osztály szójegyzékén kívül közel 400 j-t vagy ly-t tartalmazó szó helyesírása is gyakorolható a programmal.

Leírás

A tanuló a programmal külön-külön vagy együttesen gyakorolhatja az 1., 2., 3., 4. osztály tankönyvi helyesírási szójegyzékét tollbamondás-szerűen is, mivel a program a szavakat, kifejezéseket kimondja. Az első négy osztály szójegyzékén kívül közel 400 j-t vagy ly-t tartalmazó szó helyesírása is gyakorolható a programmal. A kiválasztott osztály(ok) szavaiból, vagy a j-s, ly-os szavakból egymás után véletlenszerűen választ a program. Két módon lehet választani kérdésfeltevést:
  • A kérdéses szót, kifejezést a program kimondja és a tanulónak le kell írni helyesen.
  • A szót, kifejezést a program úgy írja ki, hogy a helyesírás szempontjából kérdéses betűket kihagyja. Ekkor is lehet kérni a szó kimondását. A tanulónak be kell gépelnie helyesen az adott szót.
(Ha a saját szókészlethez hangfile-okat is felvesznek, akkor azok a szavak is kimondathatóak a programmal.) A program 30 szavas ciklusokban számolja a helyes és helytelen válaszokat. Helytelen válasz esetén lehetőség van az újrapróbálkozásra, vagy kérheti a tanuló a helyes válasz kiírását. A ciklus közben vagy végén új ciklus, vagy új szócsoportok (osztályok) választhatók. Minden második jó válasz után eggyel több kis mókus jelenik meg a képen. A programmal elő lehet kérni a legutóbbi feladatciklusban elhibázott szavakat, és azokat újból lehet gyakorolni. Feladatlapok is nyomtathatók, amelyeken 30-as csoportokban kérdezi a program a szavakat (néhány betűt kihagyva), és a tanulónak kell a lapra ráírnia a szót helyesen. A feladatlap helyes megoldásait is ki lehet nyomtatni ellenőrzés céljából. A legutóbbi ciklusban elhibázott szavakkal is lehet feladatlapot nyomtatni.
 
Minimális számítógép-konfiguráció:
Pentium I. kompatibilis, 4 Mb RAM, hangkártya, 256 szín üzemmód, 800*600 képernyő felbontás,  bármely Windows változat.
Helyigény a winchesteren min.: 3 Mb

Tartalom

Az 1. osztály szójegyzéke:   70 szó
A  2. osztály szójegyzéke:  300 szó
A  3. osztály szójegyzéke:  470 szó
A  4. osztály szójegyzéke:  600 szó
J, ly gyakorlása : 387 szó

Így a program kb. 1800 szót tartalmaz. Ezen kívül saját szókészlettel is lehet használni a programot akkor, ha egy .txt file-ba beírják a gyakorolandó szavakat.