Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Helyesírás gyakorló 10 éven felülieknek (CD-ROM)

Paraméterek

Sorozat Mókus Iskola
Cím Helyesírás gyakorló 10 éven felülieknek (CD-ROM)
Alcím 51 témakör - 5400 szó, kifejezés (feladatlap is nyomtatható)
Kiadó Marconi Szoftverfejlesztő Kft.
Kiadás éve 2002
Formátum CD-ROM
ISBN MARCONI05
Ár:
3.990 Ft

A felhasználó a programmal gyakorolhatja a teljes magyar helyesírás összes problematikus területét felölelő, mintegy 5400 szót és kifejezést. A szavak 51 témakör keretében külön-külön csoportban, illetve keverve is gyakorolhatók. A szavakat, kifejezéseket a program felolvassa. A program összesen kb. 5400 szót használ.

Leírás

A felhasználó a programmal gyakorolhatja a teljes magyar helyesírás összes problematikus területét felölelő, mintegy 5400 szót és kifejezést. A szavak 51 témakör keretében külön-külön csoportban, illetve keverve is gyakorolhatók. A szavakat, kifejezéseket a program felolvassa. A program összesen kb. 5400 szót használ. A programban egy vagy több, vagy akár az összes témakört ki lehet választani a gyakorláshoz. A kiválasztott témakör(ök) szavaiból egymás után véletlenszerűen választ a program, és a kérdéses betűket, jeleket kihagyva írja ki a képernyőre, valamint kimondja a szót. A tanulónak be kell gépelnie helyesen az adott szót. A program 30 szavas ciklusokban számolja a helyes és helytelen válaszokat. Helytelen válasz esetén lehet újra próbálkozni, vagy kérni a helyes választ. Feladatlap és a megoldásai is nyomtathatók.
 
Minimális számítógép-konfiguráció:
Pentium I. kompatibilis, 4 Mb RAM, hangkártya, 800*600 képernyő felbontás, bármely Windows változat.
Helyigény a winchesteren min.: 3 Mb. 

Tartalom

A témakörök
1-7. Kiejtés szerinti írásmód (hosszú, rövid magánhangzós szavak, hosszú, rövid mássalhangzós szavak, toldalékolt szavak, felszólító módú igék stb.)
8-17. Szóelemző írásmód (hasonulás, t, d, n, ny, gy, l, ll, s, z, sz, dz végű igék, -val, -vel toldalékok stb.)
18-19. Hagyományos írásmód
20-21. Egyszerűsített írásmód
22-24. Mellérendelő szóösszetételek, ikerszavak
25-34. Alárendelő szóösszetételek (alanyos, tárgyas, határozós, mennyiségjelzős, minőségjelzős, birtokos jelzős, többszörös összetételek, személynév + köznév összetétel)
35. Számok, keltezés
36-43. Tulajdonnevek (személynév és toldalékai, szavak, toldalékolt szavak, földrajzi nevek, intézménynevek, és -i képzős származékaik, címek stb.)
44-46. Idegen köz- és tulajdonnevek
47. Rövidítések
48. Mozaikszavak
49. Szavak elválasztása
50. Mondatvégi írásjelek
51. Mondat belsejében levő írásjelek