Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Beszélő városok–sorozat

Az utóbbi években azt tapasztaljuk, hogy a kis- és középvárosok élhetősége megnő Európában, hiszen az értékeinket sokkal inkább meg tudjuk élni egy ilyen közegben, az ottani hálózat, a közösség sokkal jobban feldolgozza ezeket, működteti a mindennapokban, és így teszi együtt élhetővé az adott várost a kultúrája és az értékei révén. A Beszélő városok–sorozat kötetei ahhoz nyújtanak segítséget, hogy saját magunk és közösségeink értékeit megismerjük, felismerjük, beszélgessünk velük, ezáltal gazdagítsuk, tudatosítsuk, majd felhasználhatóvá, kultiválhatóvá tegyünk közülük minél többet.

Rendezés:
Nézet:

Az ​öröklődés alapelveinek jó részét már Mendel előtt felfedezte egy birkatenyésztéssel foglalkozó kőszegi magyar gróf, Festetics Imre. Bár közvetlen bizonyíték nincs rá, hogy a genetika atyjának tartott Gregor Mendel ismerhette-e a magyar tenyésztő munkásságát és ihletet merített-e belőle.

2.980 Ft 2.831 Ft

A Beszélő városok sorozat történelmi kis- és középvárosokat kíván megszólaltatni. Jelen vállalkozás, a Beszélő Veszprém arra tesz kísérletet, hogy a különleges fekvésű és múltú megyeszékhely lakóinak segítsen az önértelmezésben. Hol tart Veszprém most, hogyan jutott el idáig, és milyen jövőt alakíthat magának?

3.500 Ft 3.325 Ft

Hogyan vált az egykori oppidum zsellérek lakta, földesúr által birtokolt mezőváros modern polgárvárossá? Most arra vállalkoztunk, hogy Festetics Imre bátyja, a keszthelyi gróf, Festetics György választott városáról mondjunk el érvényes és fontos történeteket.

3.290 Ft 3.125 Ft

A kötetben a polgárokat keressük. Természetesen nem jogi értelemben, nem a státussal bíró személyeket, hanem a sorsukat mindenkor felismerő és vállaló embereket, a híreseket és a névtelen hősöket.

2.890 Ft 2.745 Ft

A könyv kőszegi sorsokról szól. Újszerű történeti megközelítésben rekonstruálja és elemzi a különleges történelmi épületek lakóinak sorsát. Így bontakozik ki egy jellegzetesen közép-európai város társadalom- és kultúrtörténete, amely, mint minden ilyen város esetében, a túlélésről is szól.

2.490 Ft 2.365 Ft