Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

Rendezés:
Nézet:

A kötet szerzője másfél évtizede kutatja a Bodrogköz történeti néprajzát. Vizsgálatai során elsősorban arra keresett választ: a Bodrogköz, illetve annak népe valóban olyan elzárt, hagyományos műveltségében archaikus vonásokat konzerváló táj, illetve népcsoport volt-e a 19-20. században, amilyennek a néprajzi kutatások megrajzolják?

2.400 Ft 2.160 Ft

Összesen 382 növényfaj leírása található meg a könyvben, melyeket színes képek tesznek szemléletessé. A bemutatott növényfajok között a számos védett faj mellett azok is szerepelnek, melyek a növénytársulásokra jellemzőek vagy gyakoriságukkal, szépségükkel keltik fel a figyelmet.

4.400 Ft

A kötet – nyugodtan mondhatjuk – évszázados hiányt pótol. E szinte ismeretlen tájegységről eddig soha nem jelent meg turistakalauz.

1.050 Ft

A sárospataki Comenius Tanítóképző Főiskola 150 évvel ezelőtt, 1857-ben nyitotta meg kapuit. Azóta tanítók tízezreit képezte Északkelet-Magyarország és az ország más vidékei számára, akik tanulók százezreit oktatták-nevelték emberségre, tudásra, a világban való tájékozódásra, eligazodásra. Ezt teszi ma is, a XXI. század elején.

1.860 Ft 1.767 Ft

A kötetben azok a játékok kerülnek kiadásra, amelyeket a szerző elsősorban Borsod megyében, a Bükkalján található szülőfalujában, Sály községben és a hozzá közeli helységekben jegyzett le a felnőttek élő népdalkincse mellett.

3.450 Ft

Klebelsberg elévülhetetlen érdeme, hogy az angol nyelv oktatásának pataki megszervezésével az iskola életének páratlan fejlődési lehetőségét biztosította.

3.175 Ft 3.016 Ft

Az egykori acélgyári kolóniákon lakók közös identitástudattal rendelkező, jól meghatározható lokális közösségei már a rendszerváltás előtt bomlásnak indultak, a rendszerváltás után pedig felgyorsult e városrészek, az egykori bányász- és munkáskolóniák pusztulása. Túlélni és megmaradni – e két lételem lett aktuális kérdés a rohamosan csökkenő létszámú, elmaradott régiókban.

4.500 Ft 4.050 Ft

A könyv segítségével szeretnénk megismertetni a községbe ellátogatókat és az itt élőket azzal a történelmi múlttal, amely miatt ma is kedves zarándokhely Monok.

1.000 Ft

A Sárospataki Református Kollégium a XVIII. század utolsó és a XIX. század első évtizedeiben kivételes helyet foglalt el a hazai kulturális életben. Itt vezették be a magyar tanítási nyelvet először, egyedülállóan gyakorlatorientálttá tették a jogászképzést, s számos új tantárgy felvételével bővült, változott a kollégium funkciója.

2.300 Ft 2.070 Ft

A regionális modultankönyv Borsod-Abaúj-Zemplén megye irodalmi hagyományait mutatja be az általános iskolásoknak, a kiegyezéstől napjainkig.

700 Ft

Rudabánya is a mining town with a long and famous history. The settlement is located 50 km north of Miskolc in Northern Hungary and mining has been going on there since times before written history, albeit not without hiatuses of varying durations. Earth pigments, copper, silver and iron ore represent the notable mineral raw materials of the area...

8.000 Ft

Tokaj annyi fantasztikus értéket hordoz, amit meg kell ismerni mindenkinek, és meg kell ismertetni mindenkivel. Tokaj terroir a könyv címe, mert ez jól összefoglalja azokat a természeti és kulturális adottságokat, mely a borkészítésre hat. 

5.050 Ft

A magyar vidék, benne Tokaj zsidó emlékeinek megőrzése az egész magyarság kötelessége. Erkölcsi felelősség, szembenézés a közös történelemmel, szembesülés a nagy tragédia egy mozzanatával.

3.950 Ft

Vizsoly nevét nemcsak országszerte, de határainkon túl is nevezetessé teszi a magyar közösségek körében az első magyar nyelvű Biblia, amelyet a községben nyomtattak ki 1590-ben. Mádai Gyula helytörténeti munkája nem csak Vizsoly múltjában kalandozik el, de számba veszi a település máig fennmaradt, különleges nevezetességeit is.

690 Ft