Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Csongrád-Csanád megye

Rendezés:
Nézet:

Szeged múltjának alapvető vonása, hogy a város fejlődését a történelem viharai mindig visszavetették. Előbb a másfél évszázados török uralom sorvasztotta, majd a bécsi udvar szervezte katonai határőrvidékké...

1.480 Ft 1.332 Ft

Volt egyszer egy sikeres magyar élelmiszeripar s benne fontos láncszemként egy Szegedi Konzervgyár. Dolgos évek, szorgalmas szegedi és környékbeli munkások, örömök és kudarcok. Így volt ez bő hatvan évig, amikor is rászakadt a „vadkapitalizmus”.

6.800 Ft 6.120 Ft

Sándor János, kétszeres Jászai Mari-díjas színházi rendező, érdemes művész, színháztörténeti szakíró, egyetemi oktató több monográfiát is írt Szeged színháztörténetéről. E vaskos kötetben a kezdetektől 1883-ig, az állandó színház felépüléséig terjedő időszakot mutatja be.

3.000 Ft 2.700 Ft

A hiánypótló kötet részletesen bemutatja a szentesi sajtótörténet kezdeti időszakát: ismerteti az 1871-től 1883-ig megjelent lapokat, azok tulajdonosait, valamint az egyes orgánumoknál dolgozó újságírókat, szerkesztőket. Emellett a sajtó tükrén keresztül bepillantást enged a kiegyezés utáni, több szempontból sajátos szentesi társadalom hétköznapjaiba, mindezt számos idézettel, ábrával és képpel illusztrálva.

2.500 Ft

A húsz éve, 1989. július 4-én létrehozott Szegedért Alapítvány egyike volt az első ilyen jellegű szerveződéseknek a rendszerváltás kori Magyarországon. Húsz éves történetébe nyújt betekintést a most megjelent kötet.

5.250 Ft 4.725 Ft

A Dél-Alföldön a történelmi viharok miatt ugyanis elenyészően kevés koraközépkori, középkori építészeti emlék maradt fent az utókor számára. A dél-alföldi régió egyik templomáról, az algyőiről íródott e kötet.

1.400 Ft 1.260 Ft

A gyűjtemény legfőbb értéke, hogy egybegyűjtve nyújt áttekintést egész Csongrád megye szellemi életének múltjáról, ami nagy segítség lehet például a helyi középiskolák tanárainak, hiszen az új típusú irodalom érettségi témakörei közt kötelezően szerepel a helyi művészeti, irodalmi értékek bemutatása.

2.980 Ft 2.682 Ft

Könyvsorozatunk elsősorban a közigazgatás, a társadalmi élet szervezetei és a gazdasági szféra számára készült – a CEBA integrált gazdasági információs jellegéből következően.

4.400 Ft 3.960 Ft

A könyv szerzője arra vállalkozott, hogy viszonylag rövid leírással, amolyan ismeretterjesztő stílusban, futólépésben mutassa be a szegedi színikultúra fontosabb folyamatait, szereplőit, előadásait.

1.800 Ft 1.620 Ft

A kötet Makó mintegy száz éves múltra visszatekintő képzőművészeti életét foglalja össze, azoknak a művészeknek a részletesebb méltatásával, akik innen indultak vagy ide tértek, és öregbítették a Maros-parti város hírnevét.

6.990 Ft 6.291 Ft

Napjainkban a klimatológiai kutatások eredményei mind a tudományos szféra, mind a lakosság érdeklődésének középpontjában áll. Az éghajlattan tárgykörén belül a városklimatológia az egyik legdinamikusabban fejlődő tudományterület, köszönhetően annak, hogy a lakosság nagy részének otthont adó városi területekre fókuszál, illetve annak, hogy számos folyamat részletes leírását és elemzését csak a közelmúltban megjelenő modern vizsgálati módszerek megjelenése tette lehetővé. Könyvünk fő célja a mára már negyedévszázados múltra visszatekintő szegedi városklimatológiai kutatások összefoglalása.

4.000 Ft 3.600 Ft

A tankönyv a középiskolai vagy érettségi utáni idegenvezetői szakképzésben résztvevők számára nyújt ismereteket Szeged látnivalóiról.

2.621 Ft

A szerző legismertebb és legtöbb vihart kiváltó könyve lát ismét napvilágot az egykor Sárközi György elképzelése alapján tíz kötetre tervezett Magyarország felfedezése sorozat első munkája. Három megye, Békés, Csongrád és Csanád történelmi múltja, népének sorsa tűnik elénk az 1930-as évekből.

3.200 Ft 2.560 Ft