Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Herman Ottó Intézet

Rendezés:
Nézet:

A kötet szerzői bemutatják a Kárpát-medence és tágabb környezete élővilágának változását az elmúlt évmilliók során. A könyv segítségével megismerkedhetünk a jégkorszak állat- és növényvilágával (a mamutokkal, barlangi medvékkel és kortársaikkal), kipusztulásuk okaival, és a jégkorszakot túlélő élőlényekkel is.

5.980 Ft

A hús- és baromfiipari technikus és a baromfi-feldolgozó szakképzés tankönyve. A húsipar arra törekszik, hogy termékeinek meghatározó hányadát feldolgozott, ún. konyhakész, vagyis konyhára előkészített állapotban és töltelékes készítmények formájában forgalmazza. 

4.100 Ft

Az agrárkörnyezet-gazda és a biomassza előállító szakképzés tankönyve.

3.900 Ft

Bajor Zoltán Budapest természeti értékei című, színes képekkel illusztrált kötete valamennyi természetjáró hasznos útitársa lehet. Megtalálják benne Budapest valamennyi, jelenleg még meglévő védett természeti értékét (védett területeket, barlangokat, lápokat, forrásokat és kutakat, kerteket, fákat és cserjéket), sőt azokat is, amelyek már elvesztették törvényi oltalmukat. 

5.980 Ft

A középfokú mezőgazdasági szakképzés tankönyve.

1.980 Ft

Az erdészeti gépésztechnikus szakképzés tankönyve.

2.200 Ft

A parképítő és -fenntartó technikus szakképzés tankönyve. A parképítő és -fenntartó technikus feladata az épülő zöldfelületek terv szerinti kivitelezése, a meglévők fenntartása és felújítása a hatályos törvényi háttér figyelembevételével, önállóan, illetve irányítói jelleggel. 

3.900 Ft

A laborállat-gondozó szakképzés tankönyve. Az állatkísérletek jelentősége a tudományban igen nagy. Különösen vonatkozik ez az orvostudományi kutatásokra. Az emberiség saját érdekében több célra használ fel állatokat. Ezek közül legalább kettő fennmaradásunkhoz elengedhetetlenül szükséges.

3.900 Ft

A laborállat-gondozó technikus feladata egy vagy több állatfaj gondozása, esetleg izolált állatok (karantén, fertőzött állatok, SPF-állatok) ellátása, tartási feltételeinek megteremtése, takarmányozása. Az állatok szaporításának felügyelete, tenyésztési programok végrehajtása. Okmánykezelés, feljegyzések vezetése, adminisztrációs teendők elvégzése.

3.900 Ft

A kötet egy határozót, egy kézikönyvet és egy gyakorlati útmutatót foglal magába, amely segítséget nyújt mind a 12 hazai bagolyfaj, valamint a lappantyú határozásához és védelméhez. A hiánypótló kiadvány nemcsak a faji bélyegeket, hanem az ivar- és korhatározáshoz szükséges ismereteket is tartalmazza, amelyek birtokában terepen, kézben tartott madarak esetében is pontos adatokat gyűjthetünk.

4.300 Ft

Az élelmiszer-ipari szakképzés tankönyve. A molnár elméleti tudása – számos tantárgy elsajátítása mellett – gép- és őrlésismeretből tevődik össze. Ezek a molnárképzettség alapjai, melyre a búzaelőkészítés és az őrlésvezetés mindennapi gyakorlata támaszkodhat.

2.880 Ft

A könyv gerincét a környezetgazdálkodással, a természetvédelemmel, a hulladékgazdálkodással és a környezeti hatásvizsgálatokkal kapcsolatos tudnivalók adják. Elemzi a mezőgazdasági termelés környezeti hatásait, a talajszennyeződés és leromlás problémáit, az ellenük való védekezés lehetőségeit és eszközeit. Foglalkozik a védett és érzékeny természeti területek, továbbá a gyepes területek környezeti szempontú gazdálkodási ismereteivel, valamint az ökológiai (bio-) és az integrált gazdálkodással.

4.400 Ft

Az általános mezőgazdasági szakképzések tankönyve.

1.500 Ft

A mezőgazdasági technikus szakképzés tankönyve.

990 Ft

A családellátó, a családi gazdálkodó és a falusi vendéglátó szakképzés tankönyve.

1.680 Ft