Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Hidraulika a gyakorlatban

Paraméterek

Szerző Bärnkopf Rudolf
Cím Hidraulika a gyakorlatban
Alcím Kézikönyv a tervezéstől az üzemeltetésig
Kiadó Flaccus Kiadó
Kiadás éve 2011
Terjedelem 416 oldal
Formátum B/5, keménytáblás
ISBN 978 963 9412 85 9
Ár:
6.300 Ft
5.670 Ft
Kedvezmény: 10%

A könyv felépítése követi – a feladat-megfogalmazástól a tervezésen és kivitelezésen át az üzemelésig – a hidraulikus berendezések „életútját”.

Leírás

Bärnkopf Rudolf négy évtizedet töltött el a gazdaság különféle területein, s zömében hidraulikus, hidrosztatikus, azaz olajjal működő és a hidraulikus irányítástechnika elemeivel ellátott berendezésekkel foglalkozott. E tevékenységek között volt tervezés, fejlesztés, kivitelezés, üzembe helyezés és üzemeltetés is. Mindig érdekelte e műszaki tudománynak a gyakorlati oldala amellett, hogy az elméleti összefüggéseket is ismeri és használja az ember. Ezen a területen viszonylag kevés a szakirányú képzés, s sok szakember számára jelenthet segítséget egy olyan kézikönyv, mely e rendszerek nehézségeit, buktatóit gyűjti csokorba, lehetőleg ábrákkal, példákkal, egyszerű számításokkal illusztrálva.
A könyv felépítése követi – a feladat-megfogalmazástól a tervezésen és kivitelezésen át az üzemelésig – a hidraulikus berendezések „életútját”. A könyv regiszteres felépítésével a könnyebb kezelhetőséget kívántuk segíteni. Hogy a felvetődő kérdésekre hol találhatunk választ, abban a tartalomjegyzék mellett a könyv végén lévő tárgymutató is felvilágosítást ad.
Ez a könyv nem tankönyv, mert feltételezi az alapelemek működésének ismeretét, amit más forrásból, máshol már megismerhettek az olvasók. Erre a célra a gyári katalógusok is jól használhatók, melyek használata nem kerülhető el semmiféle kézikönyvvel, mert az azonos célú, azonos méretű és elvi kapcsolású szelepek különböző gyártmányoknál és típusoknál eltérő jellemzőkkel rendelkezhetnek.
Reméljük, hogy a kötetet haszonnal forgatják majd az érdeklődő, s napi technikai nehézségekkel küzdő műszaki szakemberek, akiknek csak időnként kell hidraulikus problémákat megoldaniuk, de akkor nincs idejük a szakirodalom részletes „böngészésére”, és minden igyekezetük a felmerült probléma gyors megoldására irányul. Az összegyűjtött információkat egyaránt hasznosíthatják az üzemeltetők, kivitelezők és tervezők.
 
Lektor: Hantos Tibor