Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Higiéné, munkavédelem II.

Paraméterek

Sorozat Továbbképzési füzetek
Szerző György Annamária
Cím Higiéné, munkavédelem II.
Alcím Oktatási segédlet a Higiéné, munkavédelem II. modulhoz
Kiadó Országos Kórházi Főigazgatóság
Kiadás éve 2012
Terjedelem 74 oldal
Formátum A/5, irkafűzött
ISBN ÁEEK29
Eredeti ár:
1.100 Ft

A biztonságos munkavégzés érdekében elengedhetetlen a higiéné és munkavédelem alapjainak ismerete. Jelen tananyagot az új oktatási dokumentumokat felhasználva állítottuk össze, törekedve arra, hogy nagymértékben lefedje a 23 70-06 Higiéné, munkavédelem modul tananyagtartalmát.

Leírás

A biztonságos munkavégzés érdekében elengedhetetlen a higiéné és munkavédelem alapjainak ismerete. Jelen tananyagot az új oktatási dokumentumokat felhasználva állítottuk össze, törekedve arra, hogy nagymértékben lefedje a 23 70-06 Higiéné, munkavédelem modul tananyagtartalmát. Az 1.0/2370-06 Település és környezetegészségtan tananyagegységen belül a környezetvédelem alapvető fogalmairól, témaköreiről és környezeti, környezet-egészségtani problémakörökről kap áttekintő képet. A környezetvédelemi tevékenység és környezettudatos magatartás nem bizonyos végzettségű emberek tevékenysége, hanem mindenki kötelessége, aminek saját munkájában és hétköznapi életében helyet kell adni. Az egészség megőrzése nem csak szakmai ismereteken és az ellátórendszer javításán múlik, hanem környezetünk és a természet megóvása, tisztán tartása, körültekintő használata legalább annyira fontos az egyéni és társadalmi egészség megőrzésében.
Az általános és részletes járványtan összeállításánál többnyire Dr. Jurányi Róbert Mikrobiológia – Immunitástan és Dr. Páll Gábor Epidemiológia szakápolók jegyzete I-II. című könyveinek idevonatkozó részeit használtuk fel. A mikrobiológiai alapismeretek nagy segítséget nyújtanak a járványtani folyamatok megértéséhez. A tananyag célja, hogy Ön megismerje az emberi szervezetet károsító mikroorganizmusok legjellemzőbb sajátosságait, gyakorlata során előforduló jellegzetes fertőző betegségeket, a fertőző betegségek megelőzésére, a fertőzések terjedésére vonatkozó előírásokat, higiénés teendőket. Ha a leírtakon túl ismereteit bővíteni szeretné, az ajánlott irodalomjegyzékből ezt megteheti. A harmadik és egyben a modul utolsó tananyagegysége a munkavédelem, tűzvédelem. Az elkövetkezőkben számos esetben részesül munka- és tűzvédelmi oktatásban, hiszen iskolában, gyakorlati oktatáson, munkahelyen egyaránt kötelező, így ebben a részben nagy hangsúlyt fektettünk az aktuális jogszabályok megjelentetésére és az alapismeretek leírására.
Remélem a füzet tananyagát, ismerethalmazát képes lesz más modulokban tanultakkal összekapcsolni (integrálni). Bízom benne, hogy a modul tanulása során sok új ismeretet szerez majd, amelyek segítségére lesznek tanulmányai és munkája során egyaránt.
 
Írta: György Annamária
Lektor: Drexlerné Solymos Mária
 
Kapcsolódó kiadvány: