Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Hívókép- és szókártyagyűjtemény

Paraméterek

Sorozat DIFER
Szerző Fazekasné Fenyvesi Margit
Cím Hívókép- és szókártyagyűjtemény
Alcím Taneszköz a beszédhanghallás fejlesztéséhez óvodapedagógusoknak és tanítóknak
Kiadó Mozaik Kiadó
Kiadás éve 2011
Formátum B/5, dosszié
ISBN 978 963 697 513 5
Eredeti ár:
4.800 Ft

Taneszköz a beszédhanghallás fejlesztéséhez óvodapedagógusoknak és tanítóknak. Tartalma: 37 db hívókép és 192 db kivágható szókártya. A rajzos szókártyákon az egyes beszédhangokhoz tartozó legjellemzőbb szavakat illusztráltuk.

Leírás

Hívóképek a hangoztatáshoz
A hangképzet kialakításának szemléltető eszköze. Minden hangoztató játék után megtörténik a hang és a hangot képviselő tárgykép egyeztetése. Ezek olyan szimbólumok, amelyek a gyermekekhez közel állnak, és „hangjuk” révén az adott hang rögzítésére is alkalmasak.
Egyeztetés (a hanghoz társított tárgykép) után a gyakorolt hangok hívóképei egy táblára kerülnek és a gyakorolás tervezetének megfelelően cserélődnek.
A hívóképeken feltüntetett betűknek csupán annyi a szerepük, hogy spontán asszociációkat biztosítanak a hang és a betűalak között, nem a betűk tanítására szolgálnak!
A magánhangzók hívóképében a hang rövid és hosszú változata egyaránt szerepel, annak jelzésére, hogy ugyanazon hang különböző időtartamú is lehet.
Szókártyák a beszédhangok felismerésére, differenciálására
A rajzos szókártyákon A beszédhanghallás fejlesztése 4-8 éves életkorban c. segédkönyvben található szógyűjtemény legjellemzőbb szavait illusztráltuk. Használni lehet a gyakorolt beszédhangok felismerésére, későbbiekben szógyűjtésre és a beszédhangok differenciálására is.
A csomag tartalma:
37 db hívókép (B/5 méretben)
192 db szókártya (32 lapon, B/5 méretben)
DIFER-sorozat
 
 
MS-9328
Összeállította: Fazekasné Fenyvesi Margit
Sorozatszerkesztő: Nagy József
 
Kapcsolódó kiadványok: