Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Hogyan élheted túl, ha minden a testvéred körül forog?

Paraméterek

Sorozat Lélekdoki
Szerző Pacskovszky Zsolt – Rigler Ilona
Cím Hogyan élheted túl, ha minden a testvéred körül forog?
Kiadó Móra Ferenc Könyvkiadó
Kiadás éve 2013
Terjedelem 64 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 11 9536 1
Eredeti ár:
1.990 Ft
1.691 Ft
Online kedvezmény: 15%
A 9–11 éves gyerekeknek szóló pszichológiai könyvsorozat kötetei egy-egy lelki problémát járnak körül. A könyvek két részből állnak: egy történetből és a hozzá tartozó „segítő” feladatokból. A történetet kísérőkérdések, feladatok és tanácsok segítenek abban, hogy könnyebben vedd az élet nehézségeit.

Leírás

„Megszületett Janka kistesója, Krisztián. Apu szerint igazi kis ’nudlifej’, anyu szerint viszont cuki. Szerintem olyan, mint egy béna rajzfilmfigura. Igaz, én főleg Jankát nézem, mert ő is rajta van az egyik fotón. Kissé furán vihog rajta. Mintha egy nindzsa épp a lábára taposna.”
Minden gyerek élete felfordul, ha testvére születik, és nem biztos, hogy azonnal örül a kis jövevénynek. A cserfes Janka világgá kürtöli a nagy hírt, Boldizsárt viszont az érdekli, hogy akkor is megkapja-e az áhított BMX-et, ha a család új taggal bővül.
Mit ne tégy!
• Ne gondold, hogy testvéred érkezését követően nem jut rád majd annyi szeretet, mint eddig. A szeretet nem olyan, mint egy tábla csoki: nem jut belőle kevesebb, ha másokkal is meg kell osztanod!
• Ne hidd azt, hogy mindig szeretned kell a testvéredet! Haragudhatsz miatta, dühös és féltékeny is lehetsz rá.
• Attól se félj, hogy időnként olyan lesz, mint a kisördög, és gyakran keresztbe tesz neked. A kisgyerekek felnéznek a nagytestvérükre, és szeretik őket – még ha ezt nem is érzed mindig.
 
A 9–11 éves gyerekeknek szóló pszichológiai könyvsorozat kötetei egy-egy lelki problémát járnak körül. A könyvek két részből állnak: egy történetből és a hozzá tartozó „segítő” feladatokból. A történetet kísérőkérdések, feladatok és tanácsok segítenek abban, hogy könnyebben vedd az élet nehézségeit.
 
Írta: Pacskovszky Zsolt – Rigler Ilona
Illusztrálta: Kalmár István