Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Hogyan legyél nyitott és kitartó

Paraméterek

Szerző Szloboda-Kovács Emese
Cím Hogyan legyél nyitott és kitartó
Alcím Társas-érzelmi kompetencia fejlesztőfüzet (15 stratégiával és módszertannal)
Kiadó Móra Ferenc Könyvkiadó
Kiadás éve 2023
Terjedelem 72 oldal
Formátum A/4, ragasztókötött
ISBN 978 963 603 310 1
Eredeti ár:
3.699 Ft
3.144 Ft
Online kedvezmény: 15%

A könyv sokkal több, mint kitartást segítő stratégiák tára. Megvitatása közben gazdagodik a szülő és a gyermek közös ismeretanyaga: nemcsak a nehéz helyzetekkel való érzelmi megküzdéssel, hanem a képességbővítéssel, a tanulás hasznával, valamint az önmotivációval és a személyiségfejlesztés szépségével kapcsolatban is.

Leírás

 „Miért nem vagy egy kicsit kitartóbb?!” Vajon melyik szülő száját nem hagyta még el ez a mondat… A kérdés az, hogy mit érünk el valaminek a számonkérésével, amiről gyermekünk azt sem tudja, hogyan kezdjen hozzá. Pontosan ebben segít ez a kötet: tizenöt, eszköz nélkül megvalósítható, vizuálisan megjelenített módszert ad gyermekünk kezébe. Ő választhatja ki, melyiket szeretné kipróbálni közülük, a gyakorlásban pedig egy háromlépéses stratégia is segíti. Eközben a gyermek megérti, hogy – még ha elsőre félelmetes is – sokkal vagányabb új dolgokat megpróbálni, mint elutasítani a kihívást jelentő helyzeteket. Azzal a gondolattal is ismerkedik, hogy a valódi bátorság az, ha vállaljuk a hibázás lehetőségét, és nyitottak vagyunk az új élményekre, kihívásokra.
A könyv azonban sokkal több, mint kitartást segítő stratégiák tára. Megvitatása közben gazdagodik a szülő és a gyermek közös ismeretanyaga: nemcsak a nehéz helyzetekkel való érzelmi megküzdéssel, hanem a képességbővítéssel, a tanulás hasznával, valamint az önmotivációval és a személyiségfejlesztés szépségével kapcsolatban is. A gyermekkor a kísérletezés időszaka: bátorítsuk kicsinyünket! Minden egyes tapasztalattal, amit szerez, közelebb kerül ahhoz, hogy aktívan cselekvő, kompetens, reziliens felnőtté cseperedjen.

 

Móra Ferenc Könyvkiadó, 2023.

Írta: Szloboda-Kovács Emese

Illusztrálta: Szabó-Nyulász Melinda

 

Kapcsolódó kiadványok:

Hogyan győzd le a haragod

Játékos lépőkövek-sorozat

Tartalom

Ajánlás

Bevezetés

Mit gondolsz?

A kitartás lépései

Vajon melyik csoportba tartozol?

Képes stratégiajegyzék

Stratégiajegyzék

Csekklista

Fogalomtár

Irodalomjegyzék