Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Hogyan meséljünk gyerekeknek?

Paraméterek

Szerző Silke Rose West – Joseph Sarosy
Cím Hogyan meséljünk gyerekeknek?
Kiadó HVG Kiadó Zrt.
Kiadás éve 2022
Terjedelem 216 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 5652 45 7
Eredeti ár:
3.500 Ft
3.150 Ft
Online kedvezmény: 10%

Ez a könyv nem mesegyűjtemény, hanem eszköztár ahhoz, hogy a saját meséinket tudjuk elmondani. A könyv szerzői, akik szülőként és tanárként is gyakorlott mesemondók, bevezetnek a mesemondás mesterségébe, a gyakorlatok és a mintául szolgáló történetek pedig segítenek életre kelteni ezt a módszert.

Leírás

Ez a könyv nem mesegyűjtemény, hanem eszköztár ahhoz, hogy a saját meséinket tudjuk elmondani. Amikor egy gyerek azt kéri, hogy meséljünk neki, valójában a figyelmünkre vágyik: a mesemondás során sokkal fontosabb a beszélő és a hallgató, vagyis a szülő és a gyerek között lévő kapcsolat, mint maga a történet. Az intuitív mesemondás nemcsak a kötődést erősíti, de segít a gyerekeknek új készségeket elsajátítani, együttérzővé teszi őket, tompítja a problémás érzéseket és segít átlendülni az élet nehéz pillanatain. A könyv szerzői, akik szülőként és tanárként is gyakorlott mesemondók, bevezetnek a mesemondás mesterségébe, a gyakorlatok és a mintául szolgáló történetek pedig segítenek életre kelteni ezt a módszert. A könyv végére érve magabiztosabb mesemondónak fogjuk érezni magunkat, hiszen a mesemondás olyasmi, amiben már eleve jók vagyunk – csak esetleg még nem tudunk róla.

Silke Rose West Waldorf-szellemiséget valló pedagógus, aki több mint harminc évig dolgozott óvodában. 1995-ben társaival együtt megalapította a taosi Waldorf-iskolát, és ma egy független erdei óvodát vezet, amelynek neve a Taosi Föld Gyermekei. Taosban mindenki ismeri, mert rendszeresen báb és meseelőadásokat tart. Pedagógusok és iskolák fordulnak hozzá tanácsért szerte az országból. Párjával és gyermekével Új-Mexikóban, egy farmon él.

Joseph Sarosy mérnöki és filozófus diplomát szerzett, majd a Taosi Föld Gyermekei óvodában dolgozott. 2018-ban alapított egy intézményen kívüli, természetközeli iskolát első és második évfolyamosoknak, amely szoros kapcsolatot ápol a Föld Gyermekei óvodával. Írásai rendszeresen megjelennek a Fatherly (Apásan) weboldalán, és ő indította útjára a #GreatDad kampányt, amely felhívja a figyelmet az Egyesült Államokban élő nagyszerű apákra. A Hogyan meséljünk gyerekeknek? című könyv, amelyet Silke Rose Westtel közösen írt, eddig 20 nyelven jelent meg szerte a világon. Párjával és gyermekével Új-Mexikóban, egy farmon él.

 

HVG Kiadó, 2022.

Írta: Silke Rose West – Joseph Sarosy

Illusztrálta: Rebecca Green

Fordította: Ballai Mária

 

Kapcsolódó kiadványok:

Mesepedagógia, meseterápia

Tartalom

Bevezetés

1. A mesemondási hurok

2. Adjuk önmagunkat!

3. Kezdjük korán és egyszerűen!

4. A ritmus kialakítása

5. Alapvető hozzávalók

6. Megnyugtató mesék

7. Tanító mesék

8. Történetek az egész családnak

9. Itt a vége, fuss el véle!

A szerzők megjegyzései

Köszönetnyilvánítás

Jegyzetek

Név- és tárgymutató