Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Hogyan szeressük a gyermeket

Paraméterek

Sorozat Janusz Korczak–életműsorozat
Szerző Korczak, Janusz
Cím Hogyan szeressük a gyermeket
Alcím Gyermek a családban
Kiadó Flaccus Kiadó
Kiadás éve 2018
Terjedelem 160 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 978 615 5278 45 7
Eredeti ár:
1.980 Ft
1.683 Ft
Online kedvezmény: 15%

Bár a szerző a tanulmánysorát elsősorban az anyáknak szánta, mégis azt kell hangsúlyoznunk, hogy a kötet ennél lényegesen mélyebb, többekhez, szakmákhoz szól. Mindenkinek meg kell ismernie a „szeretet módszereit”, aki hivatásánál fogva vagy érdeklődése okán a gyerekekhez közel kíván kerülni, legyen az pedagógus, orvos, dajka, bíró és elsősorban szülő. A csecsemők, a kisgyermekek világában való biztos jelenlét, tudatos magatartás ma is, mint a kötet megszületésének idején, elengedhetetlen.

Leírás

Közel száz éve annak, hogy Janusz Korczak 1919-ben megalkotta a Hogyan szeressük a gyermeket? című munkáját. 1921-ben pedig a Gyermek a családban című tetralógia is megjelent. Közel száz év! – a tudományos életben egy évszázad igen hosszú idő. Az alapgondolatokat sok-sok követő, újító átdolgozza, s azt vesszük észre, hogy az eredeti állítások elhalványodnak, s jó estben is már csak hivatkozásként jelenik meg a szerző, az újító. Mikor Janusz Korczak könyvét tartjuk a kezünkben, akkor az idő múlását nem is érzékeljük. Bátran állíthatjuk, nem csak mai, hanem örökérvényű gondolatokkal találkozunk!

Bár a szerző a tanulmánysorát elsősorban az anyáknak szánta, mégis azt kell hangsúlyoznunk, hogy a kötet ennél lényegesen mélyebb, többekhez, szakmákhoz szól. Mindenkinek meg kell ismernie a „szeretet módszereit”, aki hivatásánál fogva vagy érdeklődése okán a gyerekekhez közel kíván kerülni, legyen az pedagógus, orvos, dajka, bíró és elsősorban szülő. A csecsemők, a kisgyermekek világában való biztos jelenlét, tudatos magatartás ma is, mint a kötet megszületésének idején, elengedhetetlen. A gondolatait még szavakba ölteni nem tudó csöppség is érez; vágyai, akarata van, megéli a gondoskodást, a szeretetet, de sírhat is, ha valami kényelmetlen vagy kellemetlen a számára. A gyakorló orvos, Korczak maga vállalja fel a közművelés feladatát, gyakorlati tanácsai szemléletet alakítanak – ne feledjük, a történelem egy igen kritikus időszakában.

 

Flaccus Kiadó, 2018.

Írta: Janusz Korczak

Fordította: Éles Márta

 

Kapcsolódó témakör:

Janusz Korczak művei

Kapcsolódó kiadványok

Raktáron
2.200 Ft 1.870 Ft
Raktáron
2.200 Ft 1.870 Ft
Raktáron
2.480 Ft 1.984 Ft
Raktáron
3.500 Ft 2.800 Ft