Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Honvágy

Paraméterek

Szerző Szávai Ilona
Cím Honvágy
Alcím Vallomások
Kiadó Pont Kiadó
Kiadás éve 2015
Terjedelem 112 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 9957 94 7
Ár:
2.520 Ft
2.268 Ft
Kedvezmény: 10%

Mi a honvágy? Nosztalgia? Vágyakozás az elhagyott hely után vagy sóvárgás az elmúlt idő után? Írók, költők, tudósok vallomásaiból állította össze a kötetet a szerkesztő, visszapillantva a múltba, kutatva ezt az érzést történetiségében és jelen időben.

Leírás

Mi a honvágy? Nosztalgia? Vágyakozás az elhagyott hely után vagy sóvárgás az elmúlt idő után? Írók, költők, tudósok vallomásaiból állította össze a kötetet a szerkesztő, visszapillantva a múltba, kutatva ezt az érzést történetiségében és jelen időben. A visszatekintő vallomások olvastán önkéntelenül is felvetődik a kérdés: mit kezdünk a honnal és a vággyal a jelenben, a jövőben, a 21. században? Ritmusváltó világunkban, melyben a helyváltoztatás társadalmi méreteket öltő globális jelenség – mi történik a gyerekkorban szerzett, életre szóló kötődésekkel és a honvággyal?
A KÖTET SZERZŐI: Benedek Szabolcs író, Budapest; Ferdinandy György író, Budapest–Miami (Florida, USA); Gömöri Márkus Mari kulturális menedzser Budapest–London; Hutter Antal (1797–1863) a lévai kegyes tanítórendi kis-gymnasium igazgatója; Juszifov Vugár, általános iskolai tanuló, Técső (Kárpátalja); Kovács katáng Ferenc költő, műfordító, Oslo (Norvégia); Kulcsár Katalin rádiós szerkesztő, Budapest; Markó Béla költő, Marosvásárhely Méliusz József (1909–1995) író, Bukarest; Szávai Ilona szerkesztő, Budapest; Szvetelszky Zsuzsanna kommunikáció-kutató, Budapest; Tóth Imre (1921–2010) filozófus, Párizs; Török Miklós (1946–2013) író, Nagyvárad–Frankfurt; Várdy Péter filozófus Budapest–Enschede (Hollandia)

Szerkesztette: Szávai Ilona