Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Hortobágy

Paraméterek

Szerző Aradi Csaba – Tóth Csaba
Cím Hortobágy
Alcím Képeskönyv költők, írók gondolataival
Kiadó Medicina Könyvkiadó
Kiadás éve 2019
Terjedelem 244 oldal
Formátum B/5, keménytáblás
ISBN 978 963 226 285 7
Eredeti ár:
6.200 Ft
5.580 Ft
Online kedvezmény: 10%

A Hortobágy két kiváló ismerője – egy művészi fotós vénával megáldott urológusprofesszor s egy, a képek látványában nagy költőink soraira ismerő neves ökológus, a Nemzeti Park egyik megálmodója – szinte belső lelki rezdüléseiket nyújtják felénk, csak hajoljunk le értük, s fogadjuk be őket!

Leírás

S ha most egy verőfényes nyári délutánon vagy éppen egy havas alkonyaton megállunk valahol Nyírőlapos, Darassa vagy éppen a kunkápolnási mocsarak tájékán a tiszta, pusztai égbolt „üvegharangja” alatt, a kitáruló végtelen panoráma azt érezteti velünk, hogy tudjunk bár sokat a puszta múltjáról, élővilágáról, emberei nem könnyű pásztoréletéről, mindez nem adhat teljes feleletet arra a bensőnkben felmerülő kérdésre, hogy mi hát a Hortobágy vonzásának, néha akár félelmetes szépségének kulcsa.

A titok szavakban nehezen, talán egyáltalán nem fejthető meg. Pedig ezekben a tájképekben valahol ott rejlik a megoldás, de azt talán nem kimondani, hanem megérezni kell. Ehhez segíthetnek e remek hortobágyi összeállítás képei, s a melléjük rendelt költői gondolatok. A Hortobágy két kiváló ismerője – egy művészi fotós vénával megáldott urológusprofesszor s egy, a képek látványában nagy költőink soraira ismerő neves ökológus, a Nemzeti Park egyik megálmodója – szinte belső lelki rezdüléseiket nyújtják felénk, csak hajoljunk le értük, s fogadjuk be őket!

Dr. Szabó József professor emeritus
a Magyar Tudományos Akadémia doktora

Szerkesztette: Aradi Csaba – Tóth Csaba