Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Idegen szavak és kifejezések szótára (3 az egyben)

Paraméterek

Szerző Bakos Ferenc
Cím Idegen szavak és kifejezések szótára (3 az egyben)
Alcím 3 az egyben
Kiadó Akadémiai Kiadó
Kiadás éve 2013
Terjedelem 748 oldal
Formátum B/5, keménytáblás
ISBN 978 963 05 9236 9
Eredeti ár:
6.990 Ft
6.640 Ft
Online kedvezmény: 5%
A szótár több mint 30 000 címszót tartalmaz + internetes hozzáférést az Idegen szavak és kifejezések szótárához és egy internetes helyesírási szótár.

Leírás

1. Az Idegen szavak és kifejezések szótárának célja, hogy napjaink igényeihez igazodva összegyűjtse és bemutassa a magyar nyelvbe bekerült idegen szókészleti elemeket, tájékoztatást adjon a nyelvünkben szokásos írásmódjukról és kiejtésükről, számos szakmai és stílusbeli minősítéssel megmutassa azt a szövegkörnyezet, ahol helyesen és indokoltan használhatók. A szótár több mint 30 000 címszót tartalmaz. A szótár felöleli a magyar szövegekben a mindennapi használatban előforduló, jobbára még ma is idegennek érzett szavakat, szókapcsolatokat, tulajdonneveket és magyarázatukat többek között az informatika, jog, közgazdaságtan, a műszaki tudományok és a természettudományok területéről.
2. Internetes hozzáférés az Idegen szavak és kifejezések szótárához. A www.szótár.net weboldalon elérhető az Idegen szavak és kifejezések szótára on-line változata.
Villámgyors keresés a szócikkekben intelligens keresőprogrammal, lapozgatás nélkül.
3. Internetes helyesírási szótár. A helyesiras.akkrt.hu weboldalon közel 200 000 szó helyesírása ellenőrizhető. Az internetes hozzáférés és szótár a könyvben található regisztrációs számmal használható a regisztrációtól számított 24 hónapig.
 
Írta: Bakos Ferenc