Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Idegen szavak és kifejezések szótára

Paraméterek

Szerző Bakos Ferenc
Cím Idegen szavak és kifejezések szótára
Kiadó Akadémiai Kiadó
Kiadás éve 2022
Terjedelem 748 oldal
Formátum B/5, keménytáblás
ISBN 978 963 454 736 5
Eredeti ár:
8.100 Ft
7.695 Ft
Online kedvezmény: 5%
Az Idegen szavak és kifejezések szótárának célja, hogy összegyűjtse és bemutassa a magyar nyelvbe bekerült idegen szókészleti elemeket, tájékoztatást adjon a nyelvünkben szokásos írásmódjukról és kiejtésükről, számos szakmai és stílusbeli minősítéssel megmutassa azt a szövegkörnyezet, ahol helyesen és indokoltan használhatók. 

Leírás

Az Idegen szavak és kifejezések szótárának célja, hogy összegyűjtse és bemutassa a magyar nyelvbe bekerült idegen szókészleti elemeket, tájékoztatást adjon a nyelvünkben szokásos írásmódjukról és kiejtésükről, számos szakmai és stílusbeli minősítéssel megmutassa azt a szövegkörnyezet, ahol helyesen és indokoltan használhatók. A szótár több mint 30 000 címszót tartalmaz és felöleli a magyar szövegekben a mindennapi használatban előforduló, jobbára még ma is idegennek érzett szavakat, szakszavakat, szókapcsolatokat, tulajdonneveket és magyarázatukat többek között az informatika, a jog, a közgazdaságtan, a műszaki tudományok és a természettudományok területéről.

A szótár borítójának belső oldalán található kóddal a www.szotar.net oldalon 3 hónapos hozzáférés aktiválható a rendszeresen frissülő, mobileszközökön is elérhető magyar egynyelvű online szótárcsomaghoz.

Főszerkesztő: Bakos Ferenc

Kapcsolódó kiadványok

Raktáron
4.950 Ft 4.702 Ft
Raktáron
6.900 Ft 6.555 Ft