Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Igenközpontú nevelés

Paraméterek

Szerző Siegel, Daniel – Bryson, Tina Payne
Cím Igenközpontú nevelés
Alcím A bátorság, a kíváncsiság és a rugalmas ellenállási képesség kifejlesztése a gyermekünkben
Kiadó Ursus Libris Kiadó
Kiadás éve 2019
Terjedelem 216 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 978 615 5786 14 3
Ár:
3.500 Ft
3.150 Ft
Kedvezmény: 10%

Ez a könyv arról szól, hogy miként segíthetünk a gyermekeknek igent mondani a világra. Hogy miként ösztönözhetjük őket arra, hogy megnyissák az elméjüket az új kihívások, az új lehetőségek előtt, az előtt, hogy kik ők és mi mindenné válhatnak. Arról szól, hogy miként hangolhatjuk igenközpontúságra az agyukat.

Leírás

Daniel Siegel és Tina Payne Bryson, a nagy sikerű Drámamentes fegyelmezés és A gyermeki elme kötetek szerzői, ebben a könyvükben tágabb keretbe helyezik a nevelést: annak lehetőségeként írnak róla, hogy a gyermekek pozitív minőségeket megtapasztaló, a kihívásokra rugalmasan reagáló, kiteljesítő életet élő felnőttekké váljanak. A szerzők szerint ehhez az egyensúly, a reziliencia (rugalmas ellenállási képesség), az értő belátás és az empátia kifejlesztésén keresztül vezet az út, és a korszerű tudományos eredmények ismertetésén túl számos gyakorlatot is bemutatnak ahhoz, hogy a hétköznapokban adódó helyzeteket felhasználva minden szülő elősegíthesse gyermekében az igenközpontú nevelés e négy alapelemének kialakulását.

„Ez a könyv arról szól, hogy miként segíthetünk a gyermekeknek igent mondani a világra. Hogy miként ösztönözhetjük őket arra, hogy megnyissák az elméjüket az új kihívások, az új lehetőségek előtt, az előtt, hogy kik ők és mi mindenné válhatnak. Arról szól, hogy miként hangolhatjuk igenközpontúságra az agyukat.”

 

Írta: Daniel Siegel és Tina Payne Bryson

Fordította: Kós Judit

Tartalom

Előszó 
Bevezetés – Alámerülés a belső tengerbe
Köszöntés

1. Igenközpontúság
2. Egyensúly
3. Reziliencia
4. Értő belátás
5. Empátia

Befejezés
Köszönetnyilvánítás
Rövid összefoglalás