Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Így mesélj, hogy olvasson

Paraméterek

Szerző Pomper Zoltán
Cím Így mesélj, hogy olvasson
Alcím Gyakorlati tanácsok az olvasóvá neveléshez
Kiadó Móra Ferenc Könyvkiadó
Kiadás éve 2019
Terjedelem 134 oldal
Formátum B/5, keménytáblás
ISBN 978 615 81021 7 9
Ár:
3.490 Ft
2.966 Ft
Kedvezmény: 15%

Igyekeztünk olyan könyvet összeállítani, ami nemcsak a megoldásokra fókuszál, hanem közérthető módon bemutatja az egyes jelenségek mögötti hátteret is segítve abban, hogy pontosabban megfogalmazzuk a céljainkat, és ehhez mérten válasszunk a kínált megoldási lehetőségekből. Hisszük, hogy sokunkat érintő kérdésekre keressük a válaszokat, célunk az érdeklődés felkeltése, a pozitív szülői attitűdök kialakítása és információátadás – mert a tájékozottság vezethet el az igazán személyre szabott olvasás-pedagógiához.

Leírás

12 ismert személyiség kampányol a szülők napi 15 percéért. Amikor felelős szülőként arról gondolkodunk, hogy milyen jó lenne, ha olvasóvá válnának gyerekeink, egyből a hogyanokra fókuszálunk, pedig fontosabb lenne a miérttel kezdeni! Meg tudjuk fogalmazni, hogy számunkra miért értékes az olvasás? Van-e helye a digitális világban az elmélyült olvasásnak? Miért lesz boldogabb az, aki minden nap olvas szépirodalmat? Miért sikeresebb az életben az, akinek gazdagabb a szókincse, sokféle szövegértési stratégiával rendelkezik?

Az alkotószerkesztő Dr. Pompor Zoltán előszavában írja: „Ha csak egy dolgot emelhetnék ki a könyvben elhangzó tanácsok közül, akkor ez lenne: olvass minden nap 15 percet a gyermekednek! Számoljunk csak kicsit: napi 15 perc az heti 105 perc, ami havi 450 perc, azaz évi 5475 perc – több mint 90 óra, majdnem 4 teljes nap!”
Az olvasóvá nevelésnek világszerte számtalan jó gyakorlata van. Az Így mesélj, hogy olvasson nem törekszik a teljességre, megelégszik azzal, hogy 12 irányból közelítsen az olvasóvá nevelés lehetőségei felé. Igyekeztünk olyan könyvet összeállítani, ami nemcsak a megoldásokra fókuszál, hanem közérthető módon bemutatja az egyes jelenségek mögötti hátteret is segítve abban, hogy pontosabban megfogalmazzuk a céljainkat, és ehhez mérten válasszunk a kínált megoldási lehetőségekből. Hisszük, hogy sokunkat érintő kérdésekre keressük a válaszokat, célunk az érdeklődés felkeltése, a pozitív szülői attitűdök kialakítása és információátadás – mert a tájékozottság vezethet el az igazán személyre szabott olvasás-pedagógiához.

12 neves és hiteles közéleti személyiség adta arcát és olvasáshoz kapcsolódó gondolatait a könyv egyes fejezeteihez. Ott Anna, Balatoni József alias Jocó bácsi, Al Ghaoui Hesna, Fluor Tomi, Molnár Piroska, Rajkai Zoltán, Lackfi János, Bosnyák Viktória, Kemény Zsófi, Varró Dani, Dr. Gyurkó Szilvia és Dr. Kádár Annamária egy-egy olvasóvá válással kapcsolatos visszaemlékezésével, személyes hangvételű gondolatával indul a mindennapi meseolvasás jelentőségétől a hangoskönyvön és a digitális olvasáson át a kötelező- és kamaszolvasmányokig, az olvasóvá nevelés lehetőségei felé 12 különböző irányból közelítő fejezet.

Alkotószerkesztő: Dr. Pomper Zoltán

Illusztrálta: Czuder Tamás és Fazekas Edina

Tartalom

Előszó

1. fejezet

Boldog(abb) az élet olvasással

2. fejezet

Napi 15 perc a szövegértésért

3. fejezet

A mesélést nem lehet elég korán elkezdeni

4. fejezet

Utazzunk együtt hangoskönyvvel!

5. fejezet

Olvassuk vagy meséljük a népmesét?

6. fejezet

Mesék a digitális világban Mesetárnyi mese

21 napos kihívás!

7. fejezet

Megbirkózni a kötelező olvasmányokkal…

8. fejezet

Miért hasznos könyvtárba járni?

9. fejezet

Hogyan válasszak könyvet a könyvesboltban?

10. fejezet

Biztos, hogy a díjnyertes könyv a jó könyv?

11. fejezet

Van könyv minden problémára?

12. fejezet

Hogyan vegyük rá a kamaszokat az olvasásra?

Biztos forrásból