Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

„Ilyet én is tudok”

Paraméterek

Sorozat Képfilozófiák
Szerző Martos Gábor
Cím „Ilyet én is tudok”
Alcím Sokmilliós művek kalapács alatt
Kiadó Typotex Kiadó
Kiadás éve 2018
Terjedelem 252 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 4930 01 3
Eredeti ár:
4.200 Ft
3.780 Ft
Online kedvezmény: 10%

Modern vagy kortárs, elsősorban absztrakt, nonfiguratív műveket bemutató képzőművészeti kiállításokon rendszeresen hallható a megjegyzés: „Ilyet én is tudok…” Amikor pedig egy ekként minősített alkotás dollár- vagy fontmilliókért cserél gazdát, joggal érkezik a kérdés: „Ki az a #*@, aki ennyi pénzt ad ezért?” Márpedig a világ legdrágábban elkelő műtárgyai között ma a legtöbb sztártétel az úgynevezett post-war vagy a kortárs művek közül kerül ki.

Leírás

Modern vagy kortárs, elsősorban absztrakt, nonfiguratív műveket bemutató képzőművészeti kiállításokon rendszeresen hallható a megjegyzés: „Ilyet én is tudok…” Amikor pedig egy ekként minősített alkotás dollár- vagy fontmilliókért cserél gazdát, joggal érkezik a kérdés: „Ki az a #*@, aki ennyi pénzt ad ezért?” Márpedig a világ legdrágábban elkelő műtárgyai között ma a legtöbb sztártétel az úgynevezett post-war vagy a kortárs művek közül kerül ki. A könyv ezekből a topleütésekből válogat, bemutatva a művek szerzőit, az alkotások történetét, illetve megpróbál szakmabeli elemzések segítségével magyarázatot találni a sokszor irracionálisnak tűnő árakra.

Martos Gábor 2000 óta foglalkozik a műkereskedelem elméleti kérdéseivel. Ez a kötet a Typotex Kiadónál korábban megjelent Műkereskedelem — Egy cápa ára című könyvének ikerdarabja.