Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Interakció az egészségügyi ellátásban

Paraméterek

Sorozat Továbbképzési füzetek
Szerző Gasparikné Jóna Katalin
Cím Interakció az egészségügyi ellátásban
Kiadó Állami Egészségügyi Ellátó Központ
Kiadás éve 2013
Terjedelem 140 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN ÁEEK07
Ár:
1.210 Ft

A tananyag célja az egészségügyi szakdolgozói szakképesítésekben kötelező „Interakció az egészségügyi ellátásban” című alapmodulhoz egy segédanyag nyújtása a teljesség igénye nélkül.

Leírás

Jelen tananyag az ETI által 2009-ben megjelentetett – Dr. Pappné Víg Ágnes által szerkesztett – Ápolói szakképesítések – Interakció az egészségügyi ellátásban című jegyzet átszerkesztésével, aktualizálásával, kibővítésével készült.
A tananyag célja az egészségügyi szakdolgozói szakképesítésekben kötelező „Interakció az egészségügyi ellátásban” című alapmodulhoz egy segédanyag nyújtása a teljesség igénye nélkül.
Az „Interakció az egészségügyi ellátásban” alapmodul a következő képzésekben jelenik meg:
Ápoló, Csecsemő és gyermekápoló, Ápolási asszisztens, Gyakorló ápoló, Boncmester, Orvosdiagnosztikai laboratóriumi technológus, Képi diagnosztikai és intervenciós asszisztens, Általános asszisztens, Fogászati asszisztens, Gyógyszertári asszisztens, Fogtechnikus, Gyógyászati segédeszköz forgalmazó, Citológiai szakasszisztens, Elektronmikroszkópos szakasszisztens, Hisztokémiai, immunhisztokémiai szakasszisztens, Gyógymasszőr, Sportmasszőr, Mentőápoló, Betegkísérő, Műtőtechnikus, Gipszmester, Műtőssegéd, Ortopédiai kötszerész és fűzőkészítő, Ortopédiai műszerész, Orvosi laboratóriumi technikai asszisztens, Egészségügyi laboráns, Radiográfus, Rehabilitációs tevékenység terapeuta, Gyógyfoglalkoztató.
A tananyag terjedelme sajnos nem teszi lehetővé ennek a szerteágazó modul-tartalomnak a részletesebb bemutatását. A bővebb ismeretekre vágyók a fejezetek végén található ajánlott irodalomból válogathatnak. Az érthetőség segítése céljából a fejezetek elején a fogalomgyűjtemények tartalmazzák a fejezetben található alapfogalmak rövid meghatározását. A fogalmak ismertetésénél a tananyagba a szakirodalomban használatos meghatározások kerültek bele, néha szó szerint. A fejezetek végén a fejezethez tartozó kérdések, feladatok segítik az anyag elsajátításának, megértésének önellenőrzését. Tartalmában a jegyzet úgy épült fel, hogy lehetőleg érintse mindazokat a kérdéseket, ismereteket, amelyek ennek a modulnak az elsajátításához szükségesek.
 
Szerkesztette: Demeter Józsefné