Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Írásvázoló első osztályosoknak - kisbetűk

Paraméterek

Sorozat Sokszínű anyanyelv
Szerző Földvári Erika
Cím Írásvázoló első osztályosoknak – kisbetűk
Alcím 4. kiadás
Kiadó Mozaik Kiadó
Kiadás éve 2022
Terjedelem 64 oldal
Formátum B/5, irkafűzött
ISBN 978 963 697 581 4
Eredeti ár:
1.480 Ft

Az íráskészség elsajátítása aprólékos, hosszan tartó folyamat. A munkafüzet feladatai ezt a tevékenységet segítik a gyermekek számára élvezetes módon. A betűelemek, majd az írott kisbetűk nagy méretű vázolásával, a vonalvezetés irányának jelölésével könnyíti meg az írástanulást. A tanult betű kapcsolási módozataira rövid szavakat ad mintaként. Ezeket átírással, majd másolással gyakorolhatják a gyerekek megnövelt méretű vonalrendszerben. Elősegíti a pontos, esztétikus, fegyelmezett munkavégzés igényének kialakítását.

Leírás

Az iskolába kerülő gyermek már képes az irányított vonalvezetésre, az íróeszközök használatára. A kézmozgás fejlesztése, az írásmozgás kialakítása az első évfolyamon történik. Az íráskészség elsajátítása aprólékos, hosszan tartó folyamat. A munkafüzet feladatai ezt a tevékenységet segítik a gyermekek számára élvezetes módon.
A betűelemek, majd a betűk írását nagy méretű ábrákon, a vonalvezetés irányának jelölésévei gyakorolhatják a diákok. Ezt követi a betűk, betű kapcsolatok és szavak írása fokozatosan csökkenő betűméretben. A begyakorlás adott minta átírásával és másolással történik. A betűk arányainak felismerése a betűelemek és a betűk négyzetrácsban történő elhelyezésével válik érzékletessé. A tanulók munkáját a kedves illusztrációk teszik igazán élményszerűvé.
 
MS-1651V
Írta: Földvári Erika
Lektor: Wéber Anikó 

Tartalom

Bevezető
Álló egyenes
Fekvő egyenes
Ferde egyenesek
Egymást metsző ferde egyenesek
Sátorvonal
V-vonal
Felső ívelés
Alsó ívelés
Fordított nagy horogvonal
Jobbra ívelés
Horogvonal
Hullámvonal
Kör
Félkörív
Felső hurokvonal
Alsó hurokvonal
Kis hurokvonal
A kisbetűk írásának gyakorlása