Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Műsoros könyvek

Rendezés:
Nézet:

A könyv célja, hogy bemutassa a sokféle színes-ízes diákszokást, diáknótát. A Kecskés András szerkesztésében közzétett régi és új diákdalok gitárkíséretes feldolgozása nemes szórakozást ígér a zenélni, énekelni vágyók örömére.

1.700 Ft 1.530 Ft

Az egyaránt nagy hagyományú gyermek- illetve diákszínjátszás néhány kipróbált művét fogja egybe ez a kötet. A művek bizonyos értelemben mind „másodlagosak”, vagyis egy más műfajból átemelt dramatizálások, akár népmesefeldolgozásról, akár verses vagy epikus művek színpadi adaptációjáról van szó.

1.120 Ft 784 Ft

A Diótörőcske Csukás Istvánnak, a magyar gyerekirodalom nagy klasszikusának legutolsó műve. A varázslatos hangulatú karácsonyi mesejáték hősei megelevenedett játékok – Diótörőcske, Marcsibaba, Bohóc, Ólomkatona és Kéményseprő –, akiknek meg kell védeniük magukat és a karácsonyfát a rájuk támadó Fekete Király seregétől. 

3.499 Ft 2.974 Ft

A kötet hat fizikatörténeti forgatókönyvet tartalmaz. Kiknek ajánljuk a forgatókönyvekkel való „kísérletezést”? Olyan fizikatanároknak, akik szeretnének beépíteni egy-egy jelenetet a tanórába. Olyan drámapedagógusoknak, akik szívesen válnak partnerré a fizika népszerűsítésében. Olyan kollégáknak, akik műsorkészítési feladatot kaptak egy iskolai projekt keretében, vagy csak kihívás elé akarják állítani egy diákcsoportjukat.

600 Ft 570 Ft

Montágh Imre az 1970-es években ebben a művében gyermekek számára gyűjtötte össze, módosította és rendszerezte a beszédtechnikai és kommunikációs gyakorlatokat, amelyeket most ismét megjelentettünk.

2.280 Ft

Hiánypótló kiadványunk pedagógusoknak, rendezvényszervezőknek kíván segítséget nyújtani az iskolai ünnepekre, emléknapokra való felkészülésben. A könyvben bemutatott, kipróbált forgatókönyvek gyakorlatias tanácsokat adnak ahhoz, hogy az ünnepek, iskolai rendezvények évről évre élvezetesek lehessenek az iskola tanulói és tanárai számára egyaránt.

2.590 Ft 2.201 Ft
Az angol és német dalok magyar szövegeként Fodor Ákos műfordításait közöljük. A „Jaj, de pompás fa” című dal szerzője Bárdos Lajos, a „Hull a hó” dallamát Ádám Jenő, szövegét Gazdag Erzsi, az „A zöld fenyőfán” szövegét Petneki Jenő írta. A kötetet Szegedi Katalin illusztrációi ékesítik.
2.400 Ft

A magyar szépirodalom és történelem legfontosabb műveit, e közönség előtt kipróbált színdarabokat szeretnénk közkinccsé tenni. Elsősorban az iskolai és amatőr színjátszóknak, valamint irodalomtanároknak kívánunk segédkönyvet adni, de a színházi világ számára is fel akarjuk mutatni: ezek a témák – megfelelő dramatizálással, rendezői elképzeléssel, írói feldolgozással – nem hiányozhatnak a mindenkori színházi kínálatból.

2.200 Ft 1.980 Ft

Ajánljuk e könyvet mindazoknak a kollégáknak, kezdő és gyakorló pedagógusoknak, akik szeretnek, akarnak és tudnak minden napot mássá tenni. Kötetünk gyakorlati segítséget, könnyen megvalósítható ötleteket, hasznos ismereteket nyújt a tanév hétköznapjaiban megbúvó ünnepi alkalmak kibontakoztatásához, a piros betűs ünnepek előkészítéséhez és a hozzájuk fűződő programok megszervezéséhez, lebonyolításához.

2.999 Ft 2.549 Ft

A kötetben tíz klasszikus mese – óvodai műsorokhoz, előadásokhoz készült – dramatizált változata olvasható. Minden forgatókönyvhöz részletes díszlet- és jelmeztervet adunk, szöveges és rajzos formában.

2.680 Ft 2.144 Ft

A kötet irodalmi összeállítás középiskolásoknak József Attila verseiből, prózai írásaiból, tanulmányaiból, az általa és a neki írott levelekből, tíz hangra.

980 Ft 686 Ft

A kötet meséket, mondákat, elbeszélő költeményeket és regényrészleteket jelenít meg azokból a témakörökből, amelyekkel a gyerekek az irodalomórákon is találkoznak. A legsikerültebb előadások szövegkönyveiből válogatott egy kötetre valót a szerző, hogy ezzel is szolgálja a sokak által oly fontosnak tartott színi nevelés ügyét.

1.290 Ft 903 Ft

A Mátyás király és a cinkotai kántor című zenés színpadi játék a Holdvilág Kamaraszínház felkérésére íródott. A Csillaglépő csodaszarvas bábszínpadra szánt verses mű a magyar és belsőázsiai hagyományokból egyaránt merít.

1.900 Ft 1.710 Ft

Kész, néhány esetben már kipróbált szövegkönyveket olvashat a könyvben, amelyek megszabadítják a dramatizálás terhétől, s így minden erejével a gyerekcsoportjára s a meglelt darab próbáira koncentrálhat.

1.120 Ft 1.064 Ft

Az iskolai megemlékezések érzelmekre, iskolai identitástudatra gyakorolt hatása semmi mással össze nem hasonlítható. Az ünnepi műsorok összeállításához nyújt segítséget a könyv.

2.725 Ft 2.589 Ft

A könyv tizenegy emléknapunk, a karácsony és iskolai ünnepségeink tárgyköréhez gyűjtött csokorba verseket (versrészleteket, drámarészleteket) és két emléknapunkhoz kötődő két-két forgatókönyvet foglal magába.

4.295 Ft 4.080 Ft

A könyv egy tanév ünnepeinek forgatókönyveit tartalmazza. Nem biztos, hogy változatlan formában kell ezeket a kis műsorokat felhasználni. Szabja, alakítsa, formálja mindenki saját ízlése, ötletei, lehetősége és gyermekei képessége szerint! Ez a kötet felső tagozatos tanulókkal megvalósítható műsorokat tartalmaz. Ezért maradt ki a sorból az évnyitó, a Mikulás, a farsang.

600 Ft 570 Ft

Kötetünket a középiskolás korosztálynak ajánljuk. Az iskolai tanév időrendjét követve tanévnyitótól tanévzáróig a szokásosan ünnepelt nevezetes napokhoz és állami ünnepekhez kapcsolódva közöl verseket, prózai szövegeket, dokumentumszövegeket és szerkesztett műsorokat. Ezzel kíván segítséget nyújtani az iskolai ünnepségek színvonalas összeállításához és megtartásához.

600 Ft 570 Ft

Az irodalmi és történelmi tényeken alapuló, elsősorban jelenetekre épülő, de narrátori közbetéteket is alkalmazó forgatókönyvek sajátosan ötvözik a szerkesztett pódiumműsor és a színdarab legjobb elemeit.

2.585 Ft 2.456 Ft