Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Műsoros könyvek

Rendezés:
Nézet:

A könyv célja, hogy bemutassa a sokféle színes-ízes diákszokást, diáknótát. A Kecskés András szerkesztésében közzétett régi és új diákdalok gitárkíséretes feldolgozása nemes szórakozást ígér a zenélni, énekelni vágyók örömére.

1.700 Ft 1.530 Ft

Tizenöt, fordulatokban gazdag, könnyen előadható, kipróbált bibliai jelenet – ezt kínálja ez a kötet iskolai, templomi vagy tábori előadásokhoz.

1.400 Ft 1.330 Ft

Az egyaránt nagy hagyományú gyermek- illetve diákszínjátszás néhány kipróbált művét fogja egybe ez a kötet. A művek bizonyos értelemben mind „másodlagosak”, vagyis egy más műfajból átemelt dramatizálások, akár népmesefeldolgozásról, akár verses vagy epikus művek színpadi adaptációjáról van szó.

1.120 Ft 784 Ft

Harminc drámaórát tartalmaz a könyv. Az óvoda-iskola átmenet nehézségeit élő gyerekektől a fiatal felnőttekig terjed az az életkori tartomány, aminek szólhatnak a majdan megvalósuló drámamunkák (ezen belül az egyes vázlatok természetesen csak meghatározott, szűk életkori sávnak).

1.800 Ft

Montágh Imre az 1970-es években ebben a művében gyermekek számára gyűjtötte össze, módosította és rendszerezte a beszédtechnikai és kommunikációs gyakorlatokat, amelyeket most ismét megjelentettünk.

1.980 Ft 1.881 Ft

Hiánypótló kiadványunk pedagógusoknak, rendezvényszervezőknek kíván segítséget nyújtani az iskolai ünnepekre, emléknapokra való felkészülésben. A könyvben bemutatott, kipróbált forgatókönyvek gyakorlatias tanácsokat adnak ahhoz, hogy az ünnepek, iskolai rendezvények évről évre élvezetesek lehessenek az iskola tanulói és tanárai számára egyaránt.

2.590 Ft 2.201 Ft
A gyűjtemény első kötete a világ minden tájáról gyűjtött népmondákat, valamint a klasszikus görög, római és a Bibliából ismert mondákat tartalmazza; olvasásukkal megalapozhatjuk a későbbi irodalmi, zenei és képzőművészeti ismereteket.
1.800 Ft 1.620 Ft
A gyűjtemény második kötetét a magyar eredetmagyarázó népmondákból s a magyar történelmi és kultúrtörténeti mondák gazdag anyagából állítottuk össze, melyeken keresztül a gyerekek sok mindent akaratlanul is megtanulhatnak, számos társadalmi szabályt, szerepet, viselkedési mintát, hagyományt elsajátíthatnak.
1.800 Ft 1.620 Ft
Az angol és német dalok magyar szövegeként Fodor Ákos műfordításait közöljük. A „Jaj, de pompás fa” című dal szerzője Bárdos Lajos, a „Hull a hó” dallamát Ádám Jenő, szövegét Gazdag Erzsi, az „A zöld fenyőfán” szövegét Petneki Jenő írta. A kötetet Szegedi Katalin illusztrációi ékesítik.
1.940 Ft

Ajánljuk e könyvet mindazoknak a kollégáknak, kezdő és gyakorló pedagógusoknak, akik szeretnek, akarnak és tudnak minden napot mássá tenni. Kötetünk gyakorlati segítséget, könnyen megvalósítható ötleteket, hasznos ismereteket nyújt a tanév hétköznapjaiban megbúvó ünnepi alkalmak kibontakoztatásához, a piros betűs ünnepek előkészítéséhez és a hozzájuk fűződő programok megszervezéséhez, lebonyolításához.

2.999 Ft 2.549 Ft

A kötetben tíz klasszikus mese – óvodai műsorokhoz, előadásokhoz készült – dramatizált változata olvasható. Minden forgatókönyvhöz részletes díszlet- és jelmeztervet adunk, szöveges és rajzos formában.

2.680 Ft 1.876 Ft

A kötet irodalmi összeállítás középiskolásoknak József Attila verseiből, prózai írásaiból, tanulmányaiból, az általa és a neki írott levelekből, tíz hangra.

980 Ft 686 Ft

A kötet meséket, mondákat, elbeszélő költeményeket és regényrészleteket jelenít meg azokból a témakörökből, amelyekkel a gyerekek az irodalomórákon is találkoznak. A legsikerültebb előadások szövegkönyveiből válogatott egy kötetre valót a szerző, hogy ezzel is szolgálja a sokak által oly fontosnak tartott színi nevelés ügyét.

1.290 Ft 903 Ft

A Mátyás király és a cinkotai kántor című zenés színpadi játék a Holdvilág Kamaraszínház felkérésére íródott. A Csillaglépő csodaszarvas bábszínpadra szánt verses mű a magyar és belsőázsiai hagyományokból egyaránt merít.

1.900 Ft 1.710 Ft

Kész, néhány esetben már kipróbált szövegkönyveket olvashat a könyvben, amelyek megszabadítják a dramatizálás terhétől, s így minden erejével a gyerekcsoportjára s a meglelt darab próbáira koncentrálhat.

1.120 Ft 1.064 Ft

Az iskolai megemlékezések érzelmekre, iskolai identitástudatra gyakorolt hatása semmi mással össze nem hasonlítható. Az ünnepi műsorok összeállításához nyújt segítséget a könyv.

2.360 Ft 2.242 Ft

A könyv tizenegy emléknapunk, a karácsony és iskolai ünnepségeink tárgyköréhez gyűjtött csokorba verseket (versrészleteket, drámarészleteket) és két emléknapunkhoz kötődő két-két forgatókönyvet foglal magába.

3.720 Ft 3.534 Ft

Az irodalmi és történelmi tényeken alapuló, elsősorban jelenetekre épülő, de narrátori közbetéteket is alkalmazó forgatókönyvek sajátosan ötvözik a szerkesztett pódiumműsor és a színdarab legjobb elemeit.

2.235 Ft 2.123 Ft