Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Játékos nevelés

Paraméterek

Szerző Cohen, Lawrence J.
Cím Játékos nevelés
Kiadó Kulcslyuk Kiadó
Kiadás éve 2015
Terjedelem 419 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 978 615 5281 21 1
Ár:
3.360 Ft
3.024 Ft
Kedvezmény: 10%
Játékterápia. A konfliktusok szelíd és kreatív megoldása. A viselkedésproblémák enyhítése. Az önbizalom fejlesztése.

Leírás

A gyermek természetes nyelve, tanulásának és kommunikációjának legfontosabb eszköze a játék. Ha szeretnénk megérteni őt, közel kerülni hozzá, megtanítani neki valamit, segíteni nehézségei leküzdésében, akkor mindehhez elsősorban a játékon keresztül vezet út.
Szülőként számos helyzetben elkeseredettnek és tanácstalannak érezzük magunkat. Fogalmunk sincs, hogy az adott problémát mi okozhatja, és hogyan oldhatnánk meg, sőt, az is lehet, hogy eddigi beavatkozásaink csak tovább rontottak a helyzeten. Ám ahol már minden más próbálkozás kudarcot vallott, a jól megválasztott játék csodákat tehet. A közös játék által segíthetünk a gyerekeknek abban, hogy kifejezzék az érzéseiket, mi pedig sokkal könnyebben megérthetjük azokat. Együttes erővel áttörhetjük a félelem, a gátlások és a harag kemény falát, hogy eljussunk a bensőséges kapcsolatig és a felszabadult örömig. Megerősíthetjük az önbizalmukat, megmutathatjuk nekik, mi mindenre képesek. Megtanulhatunk velük együttműködni anélkül, hogy dühvel és erőszakkal próbálnánk érvényt szerezni szándékainknak. A játékos nevelés számtalan szelíd és kreatív megoldást kínál azokra a helyzetekre, amikor elkeseredésünkben kiabálni, büntetni, esetleg ütni szoktunk – meg fogunk lepődni, hogy mennyivel hatékonyabbak leszünk, a gyerekek pedig mennyivel boldogabbak. És a játék segítségével gyógyíthatunk is, ha valami vagy valaki lelki sérülést, fájdalmat okozott nekik.
A világhírű pszichológus és játékterapeuta lépésről lépésre vezeti be az olvasót a játékos nevelés gazdag eszköztárába. Nemcsak egy gyerekbarát szemléletmódot ad át, de konkrét ötletek sokaságát is, melyek nagy hasznunkra lesznek úgy a hétköznapokban, mint a problémás helyzetekben. Nem kezeli tabuként azt sem, ami a felnőtt számára nehézséget jelenthet a közös játékkal kapcsolatban: a kimerültséget, az unalmat, az ötlettelenséget, a gátlásokat, a nevetségessé válástól való félelmet. Egyikkel sem vagyunk egyedül, nem kell szégyenkeznünk - és mindezek dacára mégis nekünk való a játékos nevelés, csak rá kell kapnunk az ízére!
 
Írta: Lawrence J. Cohen
Fordította: Károlyi Júlia

Tartalom

Előszó
1. fejezet. A játékos gyereknevelés értéke
2. fejezet. Lépjünk be a gyerekek saját világába!
3. fejezet. Kapcsolatteremtés
4. fejezet. Erősítsük a gyerekek önbizalmát?
5. fejezet. Kövessük a kuncogást!
6. fejezet. Tanuljunk meg hancúrozni!
7. fejezet. A valóság szüneteltetése: a szerepcsere
8. fejezet. Több erőt a lányoknak – több kapcsolódást a fiúknak
9. fejezet. Engedjük át a kezdeményezést!
10. fejezet. Vegyük át az irányítást (amikor szükséges)!
11. fejezet. Tanuljuk meg szeretni azokat a játékokat, amiket utálunk!
12. fejezet. Fogadjuk el az erős érzéseket (a gyerekekét és a sajátunkat egyaránt)!
13. fejezet. Gondoljuk újra a fegyelmezést!
14. fejezet. Játékkal a testvérféltékenység ellen
15. fejezet. Mi magunk is töltődjünk fel!
Jegyzetek