Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Játékvár. Differenciáló képes olvasókönyv 2.

Paraméterek

Sorozat „Játék” tankönyvcsalád
Szerző Hargitai Katalin
Cím Játékvár. Differenciáló képes olvasókönyv 2.
Alcím Differenciáló olvasókönyv az általános iskola 2. osztálya számára
Kiadó Oktatási Hivatal
Kiadás éve 2023
Terjedelem 128 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 19 6025 9
Eredeti ár:
2.680 Ft

A Játékvár-sorozat kötetei olyan általános törvényszerűségekre épülnek, melyek segítségével megvalósul a cselekvéses tanulás, a beszédértés és beszédprodukció fejlesztése, az aktív és passzív szókincs gazdagítása, a fogalmak jelentéstartalmának bővítése, az olvasás- és íráskedv megőrzése és növelése. Lehetővé válik a kultúrtechnikák elsajátítása, majd fejlesztő célú gyakoroltatása, rögzítése.

Leírás

A Játékvár-tankönyvcsalád tagjai megfelelnek a Kerettanterv az enyhén értelmi fogyatékos tanulók számára (1-8. évfolyam) megnevezésű kerettanterv előírásainak és szellemének. Olyan általános törvényszerűségekre épülnek, melyek segítségével megvalósul a cselekvéses tanulás, a beszédértés és beszédprodukció fejlesztése, az aktív és passzív szókincs gazdagítása, a fogalmak jelentéstartalmának bővítése, az olvasás- és íráskedv megőrzése és növelése. Lehetővé válik a kultúrtechnikák elsajátítása, majd fejlesztő célú gyakoroltatása, rögzítése.

A tankönyvcsalád alkalmazásának főbb területei, szempontjai

A hármas asszociáció kiépítését követően a betűkhöz tartozó hang kiejtéséhez szükséges beszédmozgás tudatosítása, gyakoroltatása. Ezzel párhuzamosan zajlik az artikulációs mozgás ügyesítése, a beszédhangok motoros kivitelezésnek pontosítása. A betűfelismerés stabilizálása, a betűtévesztés megelőzése a hasonlóság alapján történő tévesztési lehetőség minimalizálásával történik. A tanulók nagy számánál tapasztalható rigid gondolkodás okozta perszeveráció megelőzése érdekében a tananyag spirális elrendezését alkalmazza.

 

Oktatási Hivatal, 2023.

NT-98538/D

Írta: Hargitai Katalin

Lektor: Vinczéné Bíró Etelka

 

Kapcsolódó témakörök:

Játékvár-tankönyvcsalád

Játékház-tankönyvcsalád