Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Játsszunk gyógyító tornát! 2. (szépséghibás borítóval)

Paraméterek

Sorozat Örömmozgás
Szerző Pappné Gazdag Zsuzsanna
Cím Játsszunk gyógyító tornát! 2.
Alcím Tartásjavító játékok
Kiadó Flaccus Kiadó
Kiadás éve 2010
Terjedelem 91 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 9412 37 6
Eredeti ár:
1.200 Ft
900 Ft
Online kedvezmény: 25%
Ez a könyv – a Játsszunk gyógyító tornát! 1. folytatásaként – abban kíván segítséget nyújtani, hogyan használjuk ki a játékokban rejlő lehetőségeket az életkori sajátosságoknak méginkább megfelelve gyermekeink tartásjavítására. 
Olvasatlan, hibátlan példányok, a borítón apró szépséghibával.

Leírás

A játékról ma már tudjuk, hogy nem hiábavaló, üres időtöltés. Rajtunk múlik, hogy mennyire tudjuk gyermekeink fejlesztésének szolgálatába állítani. Ehhez egyrészt jól kell ismernünk a motoros képességek rendszerét, másrészt a játékoknak a gyermekek szervezetére kifejtett hatását. Ma már (jó esetben) nem tananyagban gondolkodunk, mikor a testnevelés foglalkozásokat és órákat tervezzük, hanem képességfejlesztésben. Az sem eretnek gondolat, hogy egy foglalkozás vagy óra állhat „csak” játékból is. Ha tudjuk, hogy milyen motoros képességet akarunk fejleszteni, ha ismerünk sok-sok játékot, melyeknek tudjuk a hatását is, akkor úgy állíthatjuk össze a foglalkozást, ill. órát, hogy a gyermekeink élvezni fogják és egy fikarcnyival sem fog kevesebbet érni, mintha egyéb gyakorlatokkal oldottuk volna meg a feladatunkat. Ezek az állítások éppúgy igazak a tartásjavításra is. Erősíthetünk, ill. nyújthatunk izomcsoportokat anélkül is, hogy ennek gyermekeink tudatában lennének. Hiszen egy szakmájához értő pedagógusnak a repertoárjában nemcsak „felülés és törzsemelés” van, ha gyermekei tartását akarja javítani.
Ez a könyv – a Játsszunk gyógyító tornát! 1. című gyakorlatgyűjtemény folytatásaként – abban kíván segítséget nyújtani, hogyan használjuk ki a játékokban rejlő lehetőségeket arra, hogy még játékosabban, az életkori sajátosságoknak méginkább megfelelve oldjuk meg azt a feladatunkat, ami alól egyetlen kisgyermekek testnevelésével foglalkozó pedagógus sem mentheti fel magát, nevezetesen gyermekeink tartásjavítását.
 
 

Flaccus Kiadó, 2010.

Írta: Pappné Gazdag Zsuzsanna

Lektor: Gergely Ildikó

A szerző további könyvei: 

PAPPNÉ GAZDAG ZSUZSANNA KÖNYVEI

Kapcsolódó témakörök:

Óvodai testnevelés

Gyakorlatgyűjtemények

Tartalom

Előszó
Módszertani ajánlás a játékok alkalmazásához
Tartásjavító játékok
A játékok csoportosítása felhasználhatóságuk alapján
Felhasznált irodalom

Kapcsolódó kiadványok