Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Játsszunk matematikát!

Paraméterek

Szerző Varga Tamás
Cím Játsszunk matematikát!
Alcím Bővített, átdolgozott kiadás
Kiadó Móra Ferenc Könyvkiadó
Kiadás éve 2022
Terjedelem 160 oldal
Formátum A/4, ragasztókötött
ISBN 978 963 486 682 4
Eredeti ár:
4.699 Ft
3.994 Ft
Online kedvezmény: 15%

Varga Tamás gondolkodásmódja, módszerei nagy hatással voltak a matematikatanításra nem csak Magyarországon, de külföldön is, és máig hatnak. Épp ezért arra gondoltunk, hogy megújítjuk Játsszunk matematikát! című könyvét, annak érdekében, hogy azok számára is vonzóvá tegyük a kiadványt, akik nem túlságosan vonzódnak a matematikához.

Leírás

Ezt a könyvet Varga Tamás sok-sok évvel ezelőtt nem csak azoknak a gyerekeknek írta, akiket érdekel a matematika. A világhírű matematikus vallotta, hogy a matematikával való foglalkozás örömforrás, játék, és nem gépies feladatmegoldás. Célja a felfedezés, melynek során – akár tévedések árán is – mindenki maga találhat rá problémák megoldására, szabályokra, törvényszerűségekre.

Varga Tamás gondolkodásmódja, módszerei nagy hatással voltak a matematikatanításra nem csak Magyarországon, de külföldön is, és máig hatnak. Épp ezért arra gondoltunk, hogy megújítjuk Játsszunk matematikát! című könyvét, annak érdekében, hogy azok számára is vonzóvá tegyük a kiadványt, akik nem túlságosan vonzódnak a matematikához. A legfontosabbnak azt tartjuk, hogy aki érdeklődése, tudása alapján belekezd a könyv feladatainak megoldásába, azt ne a kényszer, hanem a felfedezés vágya vezérelje. Hogy merjen kísérletezni, tévedni, újra és újra próbálkozni. És ha szükséges, használja bátran a kapott eszközöket, hogy a gondolkodását siker és öröm kísérje.

 

Móra Ferenc Könyvkiadó, 2022.

Írta: Varga Tamás

Az átdolgozás és a felújítás C. Neményi Eszter, Fried Katalin, Török Judit és Zsinkó Erzsébet munkája

Illusztrátor: C. Neményi Eszter, Fried Katalin, Török Judit

Szerkesztette: Eszterág Ildikó

Lektor: Szitányi Judit

Kapcsolódó kiadványok

Raktáron
3.400 Ft 3.060 Ft
Raktáron
1.960 Ft 1.764 Ft