Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Játsszunk nyelvtant!

Paraméterek

Szerző Budai Éva
Cím Játsszunk nyelvtant!
Alcím Felújított, javított kiadás
Kiadó Móra Ferenc Könyvkiadó
Kiadás éve 2022
Terjedelem 160 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 603 066 7
Eredeti ár:
3.499 Ft
2.974 Ft
Online kedvezmény: 15%

A nyelvtanórákat néhány perces játékkal érdemes kezdeni: olyan feladatokkal, melyek játékos formában fejlesztik a szókincset, gyakoroltatják a nyelvtani szabályokat. A szóösszerakó, jelentésvizsgáló, szinonimakereső szólás- és közmondáskereső gyakorlatok pedig szórakoztatóan mutatják be nyelvünk szépségét, színességét.

Leírás

Hogyan lesz a BOR-ból TEJ? Hány növény nevében szerepelnek állatnevek, és hány állatnevet tartalmazó ige van nyelvünkben? Hány jelentése van a TART igének? Ki tud több szólást mondani testrészekkel?

A szerző gyakorló magyartanárként, sokéves tapasztalat alapján ajánlja, hogy érdemes a nyelvtanórákat néhány perces játékkal kezdeni: olyan feladatokkal, melyek játékos formában fejlesztik a szókincset, gyakoroltatják a nyelvtani szabályokat. A szóösszerakó, jelentésvizsgáló, szinonimakereső szólás- és közmondáskereső gyakorlatok pedig szórakoztatóan mutatják be nyelvünk szépségét, színességét. A könyv ehhez a játékos tanuláshoz ad feladatokat, tudatosan építkezve a nyelv alsó szintjétől (a fonémától) a legfelsőbb szintig (mondatok), így könnyen illeszthetők az általános iskola felső tagozatainak tananyagához és az óra aktuális témájához.

 

Móra Ferenc Könyvkiadó, 2022.

Írta: Budai Éva

Kapcsolódó kiadványok

Raktáron
2.990 Ft 2.541 Ft
Raktáron
2.999 Ft 2.549 Ft