Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Jeles napok meséi

Paraméterek

Sorozat A gyermek mindenek felett álló érdekében
Szerző Mester Györgyi
Cím Jeles napok meséi
Alcím Módszertani útmutatóval
Kiadó Sprint Kiadó - Óvodai Nevelés
Kiadás éve 2021
Terjedelem 152 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 81595 4 8
Eredeti ár:
2.950 Ft

A Jeles napok meséi című kötetben szereplő írások nemcsak a lelki feltöltődést segíthetik az óvodapedagógusok és a tanítók számára, hanem a pedagógiai munkájukra való felkészülést is. Mivel a történetek az egész nevelési évet átölelve követik az ünnepek, jeles napok időrendi sorrendjét, hiteles néprajzi és egyéb tényszerű adatokat közvetítenek, ötleteket kínálnak, így megkönnyíthetik az ünnepekre való ráhangolódást, felkészülést. 

Leírás

Mester Györgyi gazdag érzelemvilágát, szerteágazó ismereteinek „lenyomatát” meséiben, mesenovelláiban, novelláiban már megismerhettük az Évszakok meséi című kötetből. Az írónő „meséi” azonban most elsősorban – néhány kivételtől eltekintve – nem az óvodás, iskolás gyermekeknek szólnak, hanem inkább a felnőtteknek, akik egy-egy fáradt nap után kikapcsolódásként, mentálhigiénés „terápiaként” szívesen olvasnak és merülnek el az olykor életszerű, olykor meseszerű történetekben. Ebben a Mester Györgyi által teremtett csodálatos, csalogató világban elidőzni maradandó, visszahívogató élmény. A lélekmelengető, olykor szívszorító, néha elgondolkodtató „mesék” az életről, mély emberi érzelmekről szólnak, ezért is érezzük mi, olvasók olyan közel magunkhoz történeteit.

A Jeles napok meséi című kötetben szereplő írások nemcsak a lelki feltöltődést segíthetik az óvodapedagógusok és a tanítók számára, hanem a pedagógiai munkájukra való felkészülést is. Mivel a történetek az egész nevelési évet átölelve követik az ünnepek, jeles napok időrendi sorrendjét, hiteles néprajzi és egyéb tényszerű adatokat közvetítenek, ötleteket kínálnak, így megkönnyíthetik az ünnepekre való ráhangolódást, felkészülést. A felső tagozatos tanárok az iskolai tananyagba kiegészítésként is beépíthető írásokat találhatnak a kötetben. A gyermekeiket, unokáikat, tanulásban segítő szülőknek, nagyszülőknek is segítség lehet a jeles napok kérdéskörébe ágyazott háttértörténetek megismerése, ismereteik bővítése, rendszerezése szempontjából. Az óvodás gyermekek és az olvasni tanuló kisiskolás gyermekek részére a kiadvány olyan új, érdekes meséket kínál, amely élménnyé teszi a mesehallgatást, segít megszerettetni olvasást, ezáltal olvasóvá nevel.

 

Sprint Kiadó – Óvodai Nevelés, 2021.

A gyermek mindenek felett álló érdekében–sorozat

Írta: Mester Györgyi

Sorozatszerkesztő: Hornyán Anna

Kapcsolódó kiadványok:

Mesepedagógia, meseterápia