Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Jobb- és balkezes

Paraméterek

Szerző Gabosné Balogh Judit
Cím Jobb- és balkezes
Alcím Betű és szám gyakorlófüzet első osztályosok részére
Kiadó Zagora 2000 Kft.
Kiadás éve 2000
Terjedelem 84 oldal
Formátum A/4, irkafűzött
ISBN 978 963 8636 38 6
Ár:
1.700 Ft
1.615 Ft
Kedvezmény: 5%

Balkezes gyerekkel és felnőttel bárhol, bármikor találkozhatunk. Írásunk a legtöbb használati eszközünk és gépünk mégis szinte kizárólag a jobbkezesekhez alkalmazkodik.

Leírás

Balkezes gyerekkel és felnőttel bárhol, bármikor találkozhatunk. Írásunk a legtöbb használati eszközünk és gépünk mégis szinte kizárólag a jobbkezesekhez alkalmazkodik. A pedagógus feladata, hogy ezt a fonák helyzetet felismerve, a rendelkezésére álló összes eszközzel segítse a balkezeseket. Azért is szükséges ez, mert a kezesség, a beszéd és az intelligencia fejlődése szoros korrelációban állnak egymással. A füzet tanórai használatra készült, de az első osztályosok fejlesztő foglalkozásain, a felzárkóztató foglalkozásokon, a diszlexiás gyermekeknél, jobbkezes tanulóknál és a kisegítő iskolások fejlesztésénél is alkalmazható.
A füzet első része az íráselemeket dolgozza fel. A második rész az írott kisbetűket foglalja magába, nagyobb hangsúlyt fektetve a betűk vázolására, az adott betű alakításának gyakorlására. A harmadik rész az írott nagybetűké, figyelembe véve az Illyés-féle írásos és utánzásos írástanulás eredményeit, valamint gondot fordítva a betűkötések pontosságára és az összes lehetséges kötésfajtára. Az utolsó fejezet a számokat tartalmazza 10-ig, ahol a számképek helyes írásának begyakorlása a cél.
A munkafüzet bármelyik olvasás írástanítási programhoz alkalmazható. A feladatlap feladatai csupán alapját képezik a dinamikus sztereotípiának is nevezett automatikus szintű íráskészség kialakításának.
 
Lektor: Krasznár Jánosné