Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Jól szeretni

Paraméterek

Szerző Vekerdy Tamás
Cím Jól szeretni
Alcím Tudod-e, hogy milyen a gyereked?
Kiadó Kulcslyuk Kiadó
Kiadás éve 2013
Terjedelem 256 oldal
Formátum A/5, keménytáblás
ISBN 978 615 5281 10 5
Eredeti ár:
3.360 Ft
3.024 Ft
Online kedvezmény: 10%

Vekerdy Tamás előző kötetében, az Érzelmi biztonságban az előadásainak válogatása jelent meg, most a közös beszélgetéseké.

Leírás

Ha az embernek olyan szerencséje van, hogy valakit is érdekelni kezd, amit itt vagy ott mondott, leírt, és úgynevezett „előadásokra” hívják, akkor azt kell átélnie, hogy ezeknek az együttléteknek, legalábbis az ő számára, a hasonlíthatatlanul jobb, felpezsdítőbb, szórakoztatóbb része az, amikor a megjelentek elmondják kérdéseiket, aggályaikat, ellenvetéseiket, egyszóval megnyilatkoznak. Nagyszerű érzés hallani, amikor a négy-ötszáz fős (esetleg nagyobb) hallgatóságból egy kedves nő vagy férfi feláll, és bevilágító erővel mondja el személyes tapasztalatait, személyes példáját, ami megeleveníti az egész együttlétet.
Ebben a könyvben a találkozásoknak ezt a részét, illetve a kérdésekre adott válaszokat találja meg az Olvasó. Nem kérdés-felelet formájában, hanem a kérdéseket, az elmondott eseteket is beledolgozva az egyes témákról szóló részecskékbe. (Így hát szerzőtársak vagyunk – hat-nyolc év néhány száz megszólalójával.) Míg az előző kötetben, az Érzelmi biztonságban az előadások válogatása jelent meg, itt ezeké a közös beszélgetéseké.
És, igen, ezek a beszélgetések mindig abba az irányba mutattak, hogy miképp is kellene, hogyan is lehetne ezt az együttélést – a gyerekkel és tágabban: egymással – jól csinálni, hogyan is lehetne jól szeretni. Akármerre ágaznak is el az egyes témák, a mélyükben mindig ez a kérdés lapul. Ott húzódik meg, és sokszor felfűti a beszélgetést. Kicsit szorongok. Vajon ebből a felfűtöttségből sikerül-e itt, a következő lapokon valamit is visszaadni?
 
Vekerdy Tamás
 

Kulcslyuk Kiadó, 2013.

Írta: Vekerdy Tamás

Kapcsolódó kiadványok:

Vekerdy Tamás művei

Tartalom

Előszó
Jól szeretni?
Önbizalom
Művészettel nevelni — szabadságra nevelni
El lehet-e egy gyereket kényeztetni?
Irigy!
Ösztönösen vagy tudatosan nevelni?
Tehetségfejlesztés kisgyerekkorban?
Verés
Mi van?
Halál, gyász
Hízunk? Kövéredünk? Miért?
„Kezelhetetlen”, „rendellenes”, „nehéz” gyerekek?
Apagondok
Y és Z generáció?
Magányos
Értékek és érzelmek
Védettség — bizalom
Epilógus