Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Kamaszmentő

Paraméterek

Szerző Gyarmati Katalin Anna
Cím Kamaszmentő
Alcím Hogyan ne menjünk egymás agyára?
Kiadó Tea Kiadó
Kiadás éve 2016
Terjedelem 156 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 615 8015 53 0
Eredeti ár:
3.490 Ft
3.141 Ft
Online kedvezmény: 10%

Kamaszmentő iránytű a kamaszok lelkivilágához. Ez a könyv segítséget nyújt a szülőknek, pedagógusoknak, sőt maguknak a kamaszoknak is eligazodni a családi, lelki csaták bonyolult útvesztőiben.

Leírás

Kamaszmentő iránytű a kamaszok lelkivilágához. Ez a könyv segítséget nyújt a szülőknek, pedagógusoknak, sőt maguknak a kamaszoknak is eligazodni a családi, lelki csaták bonyolult útvesztőiben.

A kamaszkor emberpróbáló időszak. Vekerdy Tamás szerint nincs más dolga a szülőnek, mint „lemerülni és kibekkelni”, de vannak olyan kritikus helyzetek, amikor mindez megvalósíthatatlan, fel kell jönni a felszínre és meg kell mutatkozni felnőttként, szülőként. Ez a fajta beavatkozás nem erőt feltételez, hanem önismeretet, a gyermek ismeretét és megfelelő kommunikációt. Az önismeret ahhoz szükséges, hogy tisztában legyünk saját tapasztalatainkkal, neveltetésünk rögzült (és sokszor nem is tudatos) elemeivel, valamint azzal is, hogy a saját életünkben miként reagálunk a krízishelyzetekben. A gyermek ismerete abban segít, hogy észrevegyük azokat a pillanatokat, amikor szükség van a szülői beavatkozásra, a kommunikáció pedig abban, hogy ezeket a problémákat képesek legyünk erőszak nélkül megoldani – együtt, nem csak az érintett gyerekkel, hanem a családdal közösen.

Ez a könyv abban tud támaszt nyújtani a sokszor elkeseredett, olykor a feladás küszöbén álló szülőnek, pedagógusnak, sőt magának a kamasznak is, hogy az életből vett példákkal s a szerző tapasztalatainak legjavát összegezve bemutatja egymásnak szülőt és gyermekét. Ugyanis az önálló szárnypróbálgatások során megesik, hogy mindkét fél megfeledkezik arról, hogy a másik is ember, pontosabban: másik ember, akivel nem feltétlenül egyeznek a meglátásaik, de ami egyáltalán nem baj, ám a közös lét szempontjából elengedhetetlen. A feladatokkal, jó tanácsokkal, fel-felbukkanó kérdésekkel gazdagított kiadvány lépésről lépésre megmutatja a helyzetekből kivezető utat, mindezt oly módon, hogy szándékosan elkerüli az instant, mindenkire egyetemesen érvényes megoldások felsorakoztatását. Nem gyorssegély, hiszen feltételezi, hogy a szülők nem megúszni akarják a helyzeteket, hanem úgy akarnak – sokszor kemény munkával – átkelni a rögös úton, hogy mindeközben megőrzik megértő szeretetüket, ami, valljuk be, egy kamasznál nem mindig könnyű dolog.

A szerzőről

Gyarmati Katalin Anna évek óta foglalkozik a korosztállyal, több gimnáziumban végzett gyermekvédelmi feladatokat s a gyermekjóléti szolgálatnál is komoly tapasztalatokat szerzett. Mindemellett coachként és mediátorként dolgozik, ami azt bizonyítja, hogy tudását a mindennapi életben is kamatoztatni tudja.


Írta: Gyarmati Katalin Anna
Illusztrátor: Balassa Nikoletta