Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Kémia versenyfeladatok általános iskolásoknak

Paraméterek

Szerző Villányi Attila
Cím Kémia versenyfeladatok általános iskolásoknak
Alcím Hevesy György Országos Kémiaverseny - Felvételi az Apáczai Csere János Gimnáziumba
Kiadó Kemavill Bt.
Kiadás éve 2008
Terjedelem 256 oldal
Formátum A/4, ragasztókötött
ISBN 978 963 87199 2 8
Eredeti ár:
2.990 Ft
Ebben a kiadványban az Apáczai Csere János Gimnáziumba felvételiző, illetve a Hevesy György Országos Kémiaversenyre a készülő diákoknak kívánunk segítséget nyújtani.

Leírás

Ebben a kiadványban az Apáczai Csere János Gimnáziumba felvételiző, illetve a Hevesy György Országos Kémiaversenyre a készülő diákoknak kívánunk segítséget nyújtani.
Az ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnáziuma sok éve foglalkozik a természettudományos tehetséggondozással. A négyévfolyamos képzés keretében minden évben biológia tagozatos, illetve a kémia, a fizika és a biológia iránt egyaránt érdeklődő, tehetséges diákok számára természettudományi tagozatos csoportot indít.
Az iskola minden év őszén az ország minden tájáról várja a diákokat egy olyan műveltségi versenyre, amelyen meg szeretné ismerni a korosztály legtehetségesebb diákjait. Ezekkel a versenyfeladatokkal tehát elsősorban a kimagasló képességű diákokat kívánjuk kiválasztani. Az ősszel megrendezett versenyt követően a februári felvételi vizsga ismeretanyagában ugyan bővebb, de a feladatok szintje inkább a tagozatos képzésben való fejleszthetőséget kívánja felmérni. Ezért tűnhetnek ezek a kérdések „könnyebbnek”, mint az őszi verseny feladatai. Ebben a kiadványban 50-50 mintafeladattal szeretnénk segíteni az Apáczai Csere János Gimnáziumba készülő, kémia iránt érdeklődő fiatalokat.
A Hevesy György Országos Kémiaverseny, amelyet előbb a TIT, majd a Magyar Természettudományi Társulat 1983 óta szervez az általános iskolák 7-8. évfolyama számára, az egyik legfontosabb előkészítője a középiskolai kémiaversenyeknek. Az utóbbi években jelentősége tovább nőtt, mivel 2004. óta e verseny döntőjébe jutó diákoknak is lehetősége van jelentkezniük a Nemzetközi Junior Természettudományi Olimpia (IJSO) felkészítőjébe.
Ebben a feladatgyűjteményben az utóbbi tíz év (1998-2007.) teljes második és harmadik fordulós versenyének anyagát adjuk közre, valamint az olvasók válogatást találnak a korábbi (1995-1997.) évek megyei és országos írásbeli fe1adataiból. A példatárban lévő összes feladat megoldásához számológépen és íróeszközön kívül csak az elemek vegyjelét, nevét, rendszámát és atomtömegét tartalmazó periódusos rendszert használhatták a felvételizők és versenyzők. A felkészüléshez a könyv belső borítóján található periódusos rendszert ajánljuk.
 
Írta: Villányi Attila

Tartalom

Bevezetés
Felvételi az Apáczai Csere János Gimnáziumába
Műveltségi verseny – írásbeli mintafeladatok
Írásbeli felvételi vizsgafeladatok
Hevesy György általános iskola kémiaverseny
Megyei fordulók – írásbeli feladatok
7. évfolyam
8. évfolyam
Országos fordulók – írásbeli feladatsorok
7. évfolyam
8. évfolyam
Országos fordulók – gyakorlati feladatsorok
7. évfolyam
8. évfolyam
Országos fordulók – szóbeli feladatsorok
7. évfolyam
8. évfolyam