Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Képalkotás, kémiai analízis és szerkezeti vizsgálat a korszerű pásztázó elektronmikroszkópban

Paraméterek

Sorozat Elméleti fizika
Szerző Pozsgai Imre
Cím Képalkotás, kémiai analízis és szerkezeti vizsgálat a korszerű pásztázó elektronmikroszkópban
Kiadó Typotex Kiadó
Kiadás éve 2016
Terjedelem 333 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 2799 08 7
Eredeti ár:
3.900 Ft
3.510 Ft
Online kedvezmény: 10%

A kötet az egyetemi oktatás támogatására készült, fő célja az egyszerűség és érthetőség volt. A könyvben több szakma művelője megtalálja a saját érdeklődésének megfelelő területet.

Leírás

Könyvemet az egyetemi oktatás támogatására szántam, fő célom az egyszerűség és érthetőség volt. Az 1. részben azokat az alapismereteket tárgyalom, amelyek nélkül a 2. rész, a Csúcstechnika nem lenne érthető. A szóban forgó 2. rész magában foglalja az elmúlt húsz esztendő bámulatos fejlődését a pásztázó elektronmikroszkópia területén. Ez a fejlődés kihatott a nanotechnológiára, információs technológiára is, ezért ennek sokat köszönhet minden okostelefont vagy számítógépet használó ember.
A könyvben több szakma művelője megtalálja a saját érdeklődésének megfelelő területet. A fémfizikus információt talál a visszaszórtelektron-diffrakcióról, amely a fémfizika területén szinte nélkülözhetetlen eszközzé vált. A biológust az alacsony feszültségű vagy alacsony energiájú pásztázó mikroszkópiáról vagy a kriomikroszkópiáról szóló fejezetek segíthetik munkájában, céljai megvalósításában. Mind az anyagtudományi, mind pedig a biológiai területen dolgozó kutató számára nélkülözhetetlenek azok az analitikai lehetőségek, amelyeket a könyvben tárgyalt elektronsugaras mikroanalízis és mikro-röntgenfluoreszcens analízis nyújt.
A könyv utolsó mondata Marx György egy idézete, amely a könyv mottója is lehetne: Az ismeretek „felezési ideje”, azaz elavulása exponenciálisan gyorsul, épp ezért az iskolának, az oktatásnak nem a lezárt tudás átadására, hanem az ismeretek megújításának képességére kell törekednie.
Pozsgai Imre
 
Írta: Pozsgai Imre
 
További ajánlatunk:
 
Kapcsolódó témakör: