Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Képzés, tudás, munka

Paraméterek

Szerző Vámosi Tamás
Cím Képzés, tudás, munka
Alcím A magyar szak- és felnőttképzési rendszer szerepe és funkciója a társadalmi-gazdasági térben a 21. század elején
Kiadó Új Mandátum Könyvkiadó
Kiadás éve 2011
Terjedelem 254 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 287 044 1
Ár:
2.890 Ft
2.745 Ft
Kedvezmény: 5%

A kötet átfogó képet nyújt a középfokú szakképzési rendszer egészéről, ideértve annak iskolarendszerű részét és a felnőttképzést egyaránt.

Leírás

A kötet átfogó képet nyújt a középfokú szakképzési rendszer egészéről, ideértve annak iskolarendszerű részét és a felnőttképzést egyaránt. Vámosi Tamás legfontosabb témája a felnőtt- és szakképzési rendszer területi problémáinak vizsgálata, annak intézményrendszerét és finanszírozását érintő kérdések, ezért a téma megközelítése sokkal inkább a gazdasági és munkaerő-piaci szférával való kapcsolatrendszer szempontjából történik.
„Az Európai Unióba tagolt Magyarország – mint térség – szakképzésének sokágú kapcsolatrendszerét, a feladatok sokrétűségéből adódó megoldási változatokat mutatja be, gazdag adatbázisra alapozottan. Minden korszak igyekszik országa teljesítménye érdekében az átlátható, célorientált szakképzésfejlesztésre. A kötet a társadalmi és gazdasági tér oldaláról közelítve nyújt stratégiai értékű ismereteket a magyar szakképzés 21. századához” – írja a kötetről Krisztián Béla egyetemi tanár.