Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Készüljünk az érettségire fizikából

Paraméterek

Szerző Somodi Zoltán
Cím Készüljünk az érettségire fizikából
Alcím Közép- és emelt szinten
Kiadó Műszaki Könyvkiadó
Kiadás éve 2006
Terjedelem 240 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 963 16 4059 0
Ár:
990 Ft
891 Ft
Kedvezmény: 10%

Ez a könyv elsősorban a fizikából közép- és emelt szintű érettségire készülő diákoknak íródott, de összefoglaló jellege miatt haszonnal forgathatják mindazok, akik a középiskolában vagy a felsőoktatásban fizikát tanulnak.

Leírás

Ez a könyv elsősorban a fizikából közép- és emelt szintű érettségire készülő diákoknak íródott, de összefoglaló jellege miatt haszonnal forgathatják mindazok, akik a középiskolában vagy a felsőoktatásban fizikát tanulnak. A könyv első részében az ősrobbanástól kezdve a dinamó, vagy éppen a fúziós erőművek működésén keresztül a csillagok varázslatos birodalmáig a teljes középiskolai tananyag megtalálható. A könyv tartalma precízen lefedi a kétszintű érettségi követelményrendszerét: benne van minden, amit az érettségizőknek a közép- vagy emelt szintű írásbeli és szóbeli vizsgákon tudniuk kell, viszont nem találkozik az olvasó fölösleges kiegészítő fejezettel, vagy olvasmánnyal.
A második részben a 2005-ben lezajlott (május-júniusi, és szeptember-októberi) kétszintű fizika érettségi vizsgák feladatait ismerteti a szerző, részletesen kidolgozott megoldással, módszertani kiegészítéssel és praktikus tanácsokkal.
A könyv végére egy képletgyűjtemény került, ami a feladatok gyakorlásában és az elméleti anyag elsajátításában nyújthat nagy segítséget az érettségire, fizikadolgozatra vagy vizsgára készülőknek.
 
Lektor: Chikán Éva