Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Kincsesládám játékai

Paraméterek

Szerző Lénárt Krisztina
Cím Kincsesládám játékai
Alcím Fejlesztő ötletek, játékok és versek 2-5 éves gyerekek számára (2. kiadás)
Kiadó Flaccus Kiadó
Kiadás éve 2017
Terjedelem 112 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 978 615 5278 34 1
Ár:
1.680 Ft
1.344 Ft
Kedvezmény: 20%

A játékokat, a játékokkal vagy éppen mozgással kísért verseket a 2-5 év körüli apróságoknak ajánljuk. A feladatok eszközt adnak a szülők és az óvodapedagógusok számára, hogy a gyermekek képességeit figyelemmel kísérhessék, fejlődésüket segíthessék kibontakozni.

Leírás

Ebben a könyvben olyan játékok találhatók, melyeket közösen élhetünk át, együtt rajzolhatunk, alkothatunk, verselhetünk, vagy éppen labdázhatunk, zenélhetünk. Gyermekeink a játékok közben átélhetik a szeretetteljes ráhangolódásunkat, az érzelmi elfogadást, a bizalmat. A játékokat, a játékokkal vagy éppen mozgással kísért verseket a 2-5 év körüli apróságoknak ajánljuk. A feladatok eszközt adnak a szülők és az óvodapedagógusok számára, hogy a gyermekek képességeit figyelemmel kísérhessék, fejlődésüket segíthessék kibontakozni, és együtt örülhessenek a mozgás, a ritmusérzék, az érzékelés, az észlelés, az emlékezet, a gondolkodás, a beszéd, vagy éppen az érzelmek és társas kapcsolatok terén történő fejlődésének.
A könyv több nagyobb téma köré gyűjti a benne szereplő gondolatokat, ötleteket, játékokat. Ezek: a születés metaforája és ezzel együtt a bent és kint levőség világa; a mozgás és utánzás nagy témaköre; a rajzolás kezdete; a beszéd szerepe; az érzelmek alakulása; az idő, az ünnepek és az emlékezet összefonódása; a zene és ritmus élményvilága; a gondolkodás, a számolási képesség kialakulása. Ezek a témák ugyan szorosan összekapcsolódnak, de az ötletek, játékok, versek önállóan, találomra kiválasztva is bátran elolvashatók, eljátszhatók.
 
Írta: Lénárt Krisztina
Az illusztrációkat készítette: Vukán Rita

Tartalom

Ajánlás
Bent és kint
Játékok
Verseljünk!
Mozgás és utánzás
Játékok
Verseljünk!
Kreatívan
Játékok
Verseljünk!
Firkából irka
Játékok
Verseljünk!
Labdával és szalaggal
Játékok
Verseljünk!
Beszédre építve
Játékok
Verseljünk!
Számolni jó!
Játékok
Verseljünk!
Évszakok – ünnepek – emlékek
Játékok
Verseljünk!
Csupa zene, móka, ritmus
Játékok
Verseljünk!
Vígaszmanók és szörnyecskék
Játékok
Verseljünk!
Felhasznált irodalom