Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Kis magyar gyümölcsészet

Paraméterek

Szerző Surányi Dezső
Cím Kis magyar gyümölcsészet
Kiadó Agroinform Kiadó
Kiadás éve 2018
Terjedelem 198 oldal
Formátum B/5, keménytáblás
ISBN 978 615 5666 24 7
Eredeti ár:
3.655 Ft

A magyar gyümölcs története az őshazától a Kárpát-medencéig, a gyümölcstermesztés és -nemesítés története napjainkig, régi hazai gyümölcsfajták – mind szerepelnek a témák között, sőt a szerző érdekes hiedelmeket és történeteket is megoszt a népművészet, a képzőművészet és az irodalom területéről a gyümölcsökkel kapcsolatban.

Leírás

A magyar gyümölcs története az őshazától a Kárpát-medencéig, a gyümölcstermesztés és -nemesítés története napjainkig, régi hazai gyümölcsfajták – mind szerepelnek a témák között, sőt a szerző érdekes hiedelmeket és történeteket is megoszt a népművészet, a képzőművészet és az irodalom területéről a gyümölcsökkel kapcsolatban. Az ismeretterjesztésen túl a praktikus tanácsok sem maradnak el a kötetből: az író ötleteket ad a gyümölcsök tartósítására, felhasználására és kitér a gyógyhatásukra is.

A kötet szerzője – dr. Surányi Dezső, ceglédi történeti-ökológus, botanikus – tudományos igénnyel, de olvasmányosan járja körül a gyümölcs témáját minden oldalról – számos ceglédi vonatkozást is említve.

 

Agroinform Kiadó, 2019.

Írta: dr. Surányi Dezső

 

Kapcsolódó témakör:

Gyümölcs- és szőlőtermesztés