Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Klinikai genetika

Paraméterek

Szerző Oláh Éva
Cím Klinikai genetika
Alcím 2., átdolgozott és bővített kiadás
Kiadó Medicina Könyvkiadó
Kiadás éve 2015
Terjedelem 660 oldal
Formátum A/4, keménytáblás
ISBN 978 963 226 540 7
Eredeti ár:
11.900 Ft

A genetika segítségével az orvostudomány egyre inkább megismeri és megérti mind a ritka, mind a gyakori betegségek patomechanizmusát, ami új terápiás célpontok felismeréséhez vezet. A genetika a korszerű orvoslás kihagyhatatlan részévé vált.

Leírás

A genetika tudománya egyre inkább befolyásolja mindennapi életünket: gondoljunk csak a genetikailag módosított élelmiszerek vagy az emlősklónozás körül kialakult világméretű vitákra. Ma már fontos orvosi feladat a genetikai kockázat megítélése azokban a családokban, ahol súlyos vagy kevésbé súlyos genetikai betegségben szenvedő családtagok vannak.
A korszerű orvoslás része a genetikai alapon kifejlesztett, vagy biotechnológiai úton, a molekuláris genetikai ismeretek felhasználásával előállított gyógyszerek alkalmazása. A genetika segítségével az orvostudomány egyre inkább megismeri és megérti mind a ritka, mind a gyakori betegségek patomechanizmusát, ami új terápiás célpontok felismeréséhez vezet. A genetika a korszerű orvoslás kihagyhatatlan részévé vált. Sikeres, modern orvos csak az lehet, aki ismeri és szakmájában alkalmazni is tudja ennek a tudománynak az eredményeit. De nemcsak az orvosoknak, hanem valamennyi XXI. században élő embernek tisztában kellene lennie a genetika alapvető eredményeivel és azok alkalmazási lehetőségeivel a maga és utódai életminőségének javítása és egészsége megőrzése érdekében. Ebből a könyvből a laikus olvasó is megtudhatja, hogy a genetikai tanácsadás, a megfelelő terhesgondozás és a különböző szűrővizsgálatok segítségével hogyan előzhető meg például a mellráktól a legritkább genetikai elváltozásokig sok súlyos betegség.