Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Tanulmánykötetek

Rendezés:
Nézet:

Bár maga a rituális modell meglehetősen sokat emlegetett a magyar kommunikációs szakirodalomban is, ám átfogó monográfia még nem született a témában. A kötet ily módon hézagpótlásra vállalkozik a magyar nyelvű szakirodalmi kínálatban.

2.500 Ft 2.250 Ft

A kötet olyan írásokat tartalmaz, amelyek abból a meggyőződésből jöttek létre, hogy a kép, a filmkép, általában a vizualitás jelenségei a kimeríthetetlen meglepetéstér, a mindig nagyobb valóság értelmezői tartalékaira hívják fel figyelmünket.

2.500 Ft 2.250 Ft

Jane Stokes kézikönyve útmutatást ad önálló kutatás megtervezéséhez és kivitelezéséhez a média- és kultúratudományok területén.

2.450 Ft 2.205 Ft
John R. Searle 1959-től a Kaliforniai Egyetem filozófiaprofesszora Berkeleyben. Könyve azok közé az immár klasszikus művek közé tartozik, melyek a XX. század második felében komoly szerepet játszottak a filozófiai kutatás irányának meghatározásában, és a filozófiai problémák természetéről és megoldási lehetőségeiről vallott nézetek alakulásában.
3.490 Ft 3.141 Ft

A könyv nemcsak előadóknak, szónokoknak szól, hanem mindenkinek, aki gyakran kénytelen nyilvánosan megszólalni.

1.900 Ft 1.710 Ft

A kötetet egyaránt haszonnal forgathatják a hivatásos beszélők (a rádiók és tévék munkatársai, színészek, előadóművészek), a magyar- és nyelvszakos tanárok, a középiskolai diákok, valamint a közélet szereplői.

3.500 Ft 3.150 Ft

A megfigyelő problémája jó ideje foglalkoztatja a filozófiát, az irodalom- és művészetelméletet és a pszichológiát. Ezzel szemben a kortárs szociológia, antropológia és társadalomtörténet a megfigyelő lehetőségeivel mind ez idáig elsősorban a vizuális reprezentációk kapcsán szembesült.

3.890 Ft 3.501 Ft

A szerző könyvével bevezet a közlésformák rejtelmeibe. Ráirányítja a figyelmünket a másik tekintetére, arckifejezésére, mozdulataira. Kinyitja a fülünket a hangszínekre. Meg akar tanítani arra, hogy mi van a szavak mögött. (Idegen szóval élve: metakommunikációs ismereteket közöl.)

2.700 Ft 2.430 Ft

A világ csupa érvelés. Mindenki érvel, az is, aki nem tudja és az is, aki nem tud. Ez a kis könyv azoknak szól, akik készen állnak az ilyen és hasonló állítások megvitatására.

2.490 Ft 1.992 Ft

Mára tagadhatatlanul válságba került a racionalitásnak az a formája, amely a szekularizáció szellemi összefüggésrendszerét is megalapozó természettudományos és technikai szemlélet alapjául szolgált.

2.500 Ft 2.250 Ft