Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Kompátia I. Életkerekítő játékok

Paraméterek

Szerző Jónai Éva Hava – Redő Júlia
Cím Kompátia I. Életkerekítő játékok
Alcím Közösségépítő és érzelmi intelligencia fejlesztő könyv és kártya gyerekeknek–felnőtteknek
Kiadó Artshow
Kiadás éve 2018
Formátum Oktatócsomag
ISBN 978 615 00 3624 3
Eredeti ár:
8.200 Ft
7.380 Ft
Online kedvezmény: 10%

A Kompátia – Életkerekítő játékok egy egészen új világba, az erőszakmentes kommunikáció világába vezet el. Hasznos eszköz akár egyéni fejlődéshez, akár családban, baráti közösségekben, akár pedagógusok számára, hiszen oktatásban, nevelésben óvodás kortól a felsőoktatáson át a felnőttképzésig művészeti, tehetséggondozó vagy terápiás eszközként is használható.

Leírás

A Kompátia – Életkerekítő játékok egy egészen új világba, az erőszakmentes kommunikáció világába vezet el. A dobozban egy 55 oldalas, játékgyűjtemény található 13 gyakorlattal, és egy 96 darabos kártyacsomag. A 32 érzés-kártya között ott van a lelkesedés és öröm éppúgy, mint a türelmetlenség vagy a bizonytalanság érzése is. A sárga kártyák pedig 64 különböző erőforrást – pl. a szabadság, a megértés vagy a bizalom erejét – elevenítik meg. Nem csak örömteli, szórakoztató játékokat játszhatunk – akár családban, akár nagyobb közösségben –, de arra is használhatjuk, hogy a saját érzéseink és szükségleteink között jobban eligazodjunk.

„Ha bosszankodsz, vagy szomorú vagy, esetleg úgy kavarognak benned az érzések és gondolatok, hogy magad sem tudod minek is örülnél igazán, előveheted a kártyákat és kikeresheted közülük, amit találónak érzel! Így egyik pillanatról a másikra billenthettek át egy helyzetet elszigeteltségből felismerésbe, és valódi, egymás felé forduló, feloldó beszélgetésbe, akár óvodás korúakkal, akár felnőttként használjátok a Kompátiát. Észrevétlen könnyedséggel teheted magadévá ezt a sikeres gondolkodásmódot és a szókincset magyarul és angolul is.”

A közösségépítő játékgyűjteményben olyan játékokat találunk, melyek nemcsak szórakozást, kikapcsolódást nyújtanak, hanem személyiség- és érzelmi intelligencia fejlesztő és közösségépítő eszközként is nagy hasznát vehetjük. A játékok célja, hogy éljünk azzal a kalandvágyó kíváncsiságunkkal, ami természettől fogva izgalmassá teszi számunkra a tanulást, hogy megismerjük a világunkat, és tájékozódni tudjunk benne, hogy lássuk a lehetőségeinket, értsük egymás motivációit, társakra, partnerekre találhassunk egymásban. Ezek a kártyák és játékok mindennapi életünkhöz, kapcsolatainkhoz szükséges kifejező és együttműködő készségünket, szókincsünket gazdagítják, finomítják, vagyis az érzelmi intelligenciánkat fejlesztik. Játékaink izgalmát ugyanis nem a minél előbbi célba érés, pontok gyűjtése nyújtja, hanem a felfedezés és találkozás öröme. Felismerések, „aha-élmények” érhetnek bennünket, ahogy nyilvánvalóvá válhat, hogy a napi történések feldolgozásakor mennyi mindenben különbözünk, és miben találunk azonosságra, milyen élmény összehangolódnunk.

A kártyacsomagot nem csak arra lehet használni, hogy az itt leírt játékokat játsszuk vele, esetleg tovább alakítsuk őket, kedvünk szerinti változatokat is kitalálva. A kártyákat elővehetjük hétköznapi helyzetekben is, amikor segítségükkel könnyebben látunk rá, és fogalmazzuk meg akár mások számára is, hogyan érint bennünket valami, és mit szeretnénk.

Ez a csomag hasznos eszköz tehát akár egyéni fejlődéshez, akár családban, baráti közösségekben, akár pedagógusok számára, hiszen oktatásban, nevelésben óvodás kortól a felsőoktatáson át a felnőttképzésig művészeti, tehetséggondozó vagy terápiás eszközként is használható.

A csomag tartalma:

96 db-os kártyacsomag 9 cm átmérőjű, csak érzés és szükséglet kártyákkal, angol és magyar felirattal

55 oldalas játékgyűjtemény 13 gyakorlattal

 

Artshow, 2018.

Írta: Jónai Éva Hava – Redő Júlia

Illusztrálta: Bende Rita

 

Kapcsolódó kiadványok:

Kompátia II. Életkerekítő játékok

Kompátia I-II. Nagykártyás kiadás

Tartalom

BEVEZETÉS

BEMUTATKOZÁS

A KÁRTYACSOMAG

NÉHÁNY HASZNOS TANÁCS A JÁTÉKVEZETÉSHEZ

JÁTÉKLEÍRÁSOK ÉS KÉPJELEK

JÁTÉKGYŰJTEMÉNY

JÉGTÖRŐK

1. Pillantástalálka

2. Taps-pacsi

3. Pattogatott kukorica

4. Cápa

5. Keresztöltés

JÁTÉKOK AZ ÉRZÉSKÁRTYÁKKAL

1. Ahogy a képen… és ahogyan én…

2. Memó érzésekkel

3. Lufis

JÁTÉKOK AZ ERŐFORRÁSKÁRTYÁKKAL

1. Erőforrás-helló!

2. Mire költenéd?

3. Hangsátor

MINDENNAPOKRA

1. Kétpöttyös kirakófal

2. Milyen az időjárás

KIK VAGYUNK?

A KIADVÁNYRÓL

MAGUNKRÓL

AJÁNLOTT IRODALOM