Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Környezeti nevelés a városban

Paraméterek

Sorozat KN Szer-Tár
Cím Környezeti nevelés a városban
Kiadó Magyar Környezeti Nevelési Egyesület
Kiadás éve 1998
Terjedelem 48 oldal
Formátum A/4, irkafűzött
ISBN 963 03 5879 4
Eredeti ár:
950 Ft

Ez a füzet azoknak a pedagógus-továbbképzéseket vezető szakemberek íródott, akik hozzá akarják segíteni a tanárokat ahhoz, hogy diákjaikkal felfedezzék a városi környezetet. Bár a füzetben szereplő példák az iskolai oktatásról szólnak, hasznosak lehetnek az iskolán kívüli képzésben is.

Leírás

Ez a füzet azoknak a pedagógus-továbbképzéseket vezető szakemberek íródott, akik hozzá akarják segíteni a tanárokat ahhoz, hogy diákjaikkal felfedezzék a városi környezetet. Bár a füzetben szereplő példák az iskolai oktatásról szólnak, hasznosak lehetnek az iskolán kívüli képzésben is. Meghatározzuk a városi környezeti nevelés céljait, és javaslatot teszünk ennek három alternatív tanítási módjára. Négy esettanulmányt és kilenc továbbképzési ötletet is bemutatunk ennek gyakorlati megvalósulásáról. A Források fejezet további olvasnivalókat is kínál a témáról. Különösen hangsúlyozottak azok a részletek, melyek megkülönböztetik a városokban folyó környezeti nevelést a többi helyszín oktatási gyakorlatától. A füzet tehát a legközvetlenebbül az iskolai tanárokhoz szól. Az ő továbbképzésükben részt vevő oktatók számára a példák és az illusztrációk igen hasznosak. A tanárok továbbképzésének többi részletével a kiadványsorozat (Műhelyszervezési kézikönyvek) más füzetei foglalkoznak.

A sorozat az EE-Toolbox-Workshop Resources Manual (szerk.: Monroe, M. C. – Cappaert, D.) adaptálása. Elsődleges célja a (tanár továbbképző) műhelyek megtervezésének segítése, de tanórák, (kereszt)tantervek vagy más programok szervezéséhez is ad elvi és gyakorlati útmutatást.

KN Szer-Tár – Műhelyszervezési kézikönyvek

Írta: Frank, Jeffrey – Zamm, Michael

Fordította: Darvas Katalin

Magyar viszonyokra adaptálta: Könczey Réka

Sorozatszerkesztő: Victor András