Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Levélaknák és levélaknázók / Leaf mines and leaf miners

Paraméterek

Szerző Csóka György
Cím Levélaknák és levélaknázók / Leaf mines and leaf miners
Alcím Magyar-angol kétnyelvű kiadvány
Kiadó Agroinform Kiadó
Kiadás éve 2003
Terjedelem 192 oldal
Formátum A/5, keménytáblás
ISBN 963 502 795 0
Eredeti ár:
3.260 Ft

Erdei és mezei sétáinkon, de akár nagyvárosi parkokban nyitott szemmel járva, a fák levelein gyakran észlelünk kisebb-nagyobb változatos alakú foltokat. A levélakna a levél szöveteiben a levélaknázó lárva által kialakított üreg, amelyben a levélaknázó egyidejűleg táplálkozik és „lakik” is oly módon, hogy a levél külső bőrszövetei épen maradnak.

Leírás

Erdei és mezei sétáinkon, de akár nagyvárosi parkokban nyitott szemmel járva, a fák levelein gyakran észlelünk kisebb-nagyobb változatos alakú foltokat. A levélakna a levél szöveteiben a levélaknázó lárva által kialakított üreg, amelyben a levélaknázó egyidejűleg táplálkozik és „lakik” is oly módon, hogy a levél külső bőrszövetei épen maradnak. E könyv célja nem más, mint képek és hozzájuk fűzött rövid szövegek és kiegészítések segítségével bemutatót adni a levélaknázók érdekes és változatos világáról.

„Ilyen alakú fejtokkal és a rajta lévő visszatetsző, gyér szőrzettel, ennek a fajnak biztosan helyesebb volna rejtett életet élnie, mint ahogyan azt a levélaknázók teszik. Sajnálatos módon a testméretek, különösen egyes potrohi szelvények szélessége ezt nem teszik lehetővé. Maradok tehát szabadon rágó…”

A szerző

Agroinform Kiadó, 2003.

Az Agroinform Kiadó és az Erdészeti Tudományos Intézet közös kiadása

Írta: Dr. Csóka György

 

Kapcsolódó kiadvány:

Gubacsok