Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Ligeti György

Paraméterek

Szerző Steinitz, Richard
Cím Ligeti György
Alcím A képzelet zenéje
Kiadó Editio Musica Budapest
Kiadás éve 2016
Terjedelem 392 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 330 773 1
Eredeti ár:
5.980 Ft

Richard Steinitz angol nyelven 2003-ban, magyar nyelven 2016-ban megjelent monográfiája máig a legteljesebb és legrészletesebb összefoglalás Ligeti György zenéjéről és életéről. Világszerte lelkes kritikai fogadtatás övezte, 2004-ben elnyerte az American Society of Composers, Authors and Publishers díját, 2013-ban pedig paperback kiadása is megjelent. 

Leírás

Richard Steinitz angol nyelven 2003-ban, magyar nyelven 2016-ban megjelent monográfiája máig a legteljesebb és legrészletesebb összefoglalás Ligeti György zenéjéről és életéről. Világszerte lelkes kritikai fogadtatás övezte, 2004-ben elnyerte az American Society of Composers, Authors and Publishers díját, 2013-ban pedig paperback kiadása is megjelent. Az angolszász életrajzírás legjobb hagyományait követő kötet szakszerűen és olvasmányosan világítja meg Ligeti személyiségét és széles horizontú zenei világát, melyre a zenén kívül többek között az irodalom, a színház, a képzőművészet, a matematika és a népi kultúrák is hatással voltak.
Richard Steinitz zeneszerző, a Huddersfieldi Egyetem professor emeritusa, valamint a Huddersfieldi Kortárs Zenei Fesztivál alapítója és korábbi művészeti vezetője.
 
Írta: Richard Stinitz
 
Kapcsolódó kiadványok: