Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Logika munkafüzet 1.

Paraméterek

Cím Logika munkafüzet 1.
Alcím 3. kiadás
Kiadó Mozaik Kiadó
Kiadás éve 2020
Terjedelem 48 oldal
Formátum B/5, irkafűzött
ISBN MS-1902U
Ár:
990 Ft

Az alsó tagozatosoknak szóló SAKK-LOGIKA programcsomag a legérdekesebb és egyben legeredményesebb módját választja a gondolkodás fejlesztésének: játszani tanít. Miközben a kisiskolások sakkoznak vagy más logikai játékokat játszanak, megismerik és megtanulják alkalmazni a játékszabályokat, megtervezik és átgondolják a saját lépéseiket, az ellenfél lehetséges válaszait és azok következményeit.

Leírás

Az alsó tagozatosoknak szóló SAKK-LOGIKA programcsomag a legérdekesebb és egyben legeredményesebb módját választja a gondolkodás fejlesztésének: játszani tanít. Miközben a kisiskolások sakkoznak vagy más logikai játékokat játszanak, megismerik és megtanulják alkalmazni a játékszabályokat, megtervezik és átgondolják a saját lépéseiket, az ellenfél lehetséges válaszait és azok következményeit. Így a gyerekek a játék során nagyon hamar, szinte észrevétlenül jutnak el az összetett gondolkodás magasabb szintjeire. A sakk és a logika munkafüzetek egymás hatását erősítik, de önmagukban is alkalmazhatók.

Ez a különleges munkafüzet olyan gyerekeknek szól, akik szeretik a furfangos, rejtvényes feladványokat, és szeretnek játszani. Ugye, te is ilyen vagy? Mert ha igen, akkor elő a színes ceruzákkal! A segítségedre vár a bástya, akit megrágott az egér; a királylány, akit elrabolt a sárkány; az elkószált kecskék, a madárijesztők, a sakkfigurák és társaik. A megoldásokért cserébe egyre okosabb leszel. Pontosabban oldod meg a matematikafeladatokat, jobban megy a sakkozás, gyorsabban vág az eszed. A munkafüzet gondolkodtatóbb, nehezebb feladatait csillag jelzi. Sikeres feladatmegoldást, jó szórakozást, hasznos időtöltést!

 

MS-1902U

Írta: Csömör Lászlóné, Kajzinger Róbert, Sarlós Erzsébet, Szávin Márk László

Tartalom

Előszó

Hasonlóság, különbség

Vonalvár

Utak, helyek, rejtekek

Hol a helye?

A király

A gyalog

A futó

A bástya

A vezér

A huszár

Gondolkozz és cselekedj!

Az ütés

Tornáztasd az agyad!

Figyelem! Veszély, fenyegetés

Bekerítés

Lépésről lépésre

Döntetlen – egyforma

Fergeteg és forgatag

Csiszold az elméd!

Miből lesz a cserebogár?

A látszat csal

Itt a vége, fuss el véle!