Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Magyar építészet 1.

Paraméterek

Sorozat Magyar Építészet
Szerző Tóth Endre – Buzás Gergely
Cím Magyar építészet 1.
Alcím A rómaiaktól a román korig
Kiadó Kossuth Kiadó
Kiadás éve 2003
Terjedelem 179 oldal
Formátum A/4, keménytáblás
ISBN 963 09 4215 1
Eredeti ár:
6.500 Ft
5.200 Ft
Online kedvezmény: 20%
A Fitz József-díjjal kitüntetett sorozat díszes albumaiban feltárul egész történelmünk, kultúránk, az egész magyarság közös öröksége.

Leírás

A Fitz József-díjjal kitüntetett sorozat díszes albumaiban feltárul egész történelmünk, kultúránk, az egész magyarság közös öröksége.
Nap mint nap épületek sokasága mellett megyünk el, és sokszor észre sem vesszük szépségüket. Új, hatkötetes sorozatunk ezen kíván segíteni, amikor közreadja a magyar építészet történetének gazdagon illusztrált enciklopédiáját. Nem titkolt célunk: felhívni a figyelmet hazánk épületeire – mind a történeti mind pedig az első világháború utáni Magyarország építészeti kultúrájára. A mérnöki munka eredményeként szárnyaló formák, gigantikus épületek, mesteri tökéletességgel megalkotott építmények születtek, hogy emberöltőket túlélve történelmünk, kultúránk tanúi legyenek. A régmúlt építményeitől kortárs építészeink világszínvonalú munkáival bezárólag látványos képet kapunk az építőművészet honi történetéről. Megismerkedhetünk a különféle stílusokkal és a jellegzetes épületcsoportokkal korszakuk, földrajzi elhelyezkedésük és rendeltetésük szerint. A fényképek bepillantást nyújtanak az épületek belsejébe, és egy-egy fontos motívumot külön is kiemelve ismertetnek meg a stílusirányzatokkal. Szerzőink az építészettörténeti korszakok kiváló magyar szakértői, akik érdekes, olvasmányos stílusban tárják a nagyközönség elé tudásuk legjavát. Missziós értékű a Kossuth Kiadó programja, a hatkötetes Magyar Építészet sorozat megindítása. A szép, érthetően és átláthatóan szerkesztett, jó értelemben „magukat kellető” könyvek sokat segíthetnek abban, hogy az emberek érdeklődése újra az építészet felé forduljon. Gyönyörű építészeti múltunkban gyökerezik ugyanilyen színvonalú jövőnk! A sorozat első kötetének római kori Pannóniája, a honfoglalás utáni magyar preromán és román építészet európai figyelemre méltó, különös erejű életre kelése és a korai gótika születése méltó bevezetése annak az útnak, amelyet a sorozat olvasói (remélhetően minél több érdeklődő fiatal) be fognak járni. Higgyék el nekem, az építészet maga a történelem, maga a kultúra, maga az élet! És ezek ugye fontos dolgok! Jó utazást!
Finta József
 
Írta: Tóth Endre – Buzás Gergely