Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Májsebészet

Paraméterek

Szerző Jakab Ferenc
Cím Májsebészet
Kiadó Medicina Könyvkiadó
Kiadás éve 2016
Terjedelem 278 oldal
Formátum A/4, keménytáblás
ISBN 978 963 226 571 1
Eredeti ár:
7.600 Ft

Napjainkban a máj (és epeutak) sebészete nagyon változatos és sokszínű. A mind biztonságosabb májreszekciók során egyre több daganatos beteg kerül műtétre elsődleges és másodlagos májdaganat vagy epeútrák miatt...

Leírás

A könyv elsődleges célja olyan májsebészeti munka létrehozása, amely segítséget nyújthat ügyeleti éjszakán a fiatal szakorvosnak, ha többek között rupturált májrákból származó vérzéssel kerül szembe. Fontos fogódzó a májregeneráció vonatkozásában, vagy éppen a már sárgaságot okozó Klastkin-tumor esetén. További szempont, hogy a fiatal sebész szakorvos megismerje, hogy az ajánlások milyen evidenciákat rejtenek.
Napjainkban a máj (és epeutak) sebészete nagyon változatos és sokszínű. A mind biztonságosabb májreszekciók során egyre több daganatos beteg kerül műtétre elsődleges és másodlagos májdaganat vagy epeútrák miatt. Ma már nem kell feltétlenül lemondani a máj mindkét lebenyét érintő daganatos áttétes beteg életéről sem, éppen a máj minden elképzelést felülmúló regenerációs képességének felhasználása révén. Napjaik májsebészeti specializációjának hatalmas eredménye, hogy a műtétek mind gyakrabban történnek mimálisan invazív módszerekkel, beleértve az élődonoros beavatkozásokat a transzplantációs gyakorlatban.